Galaxy Note10 primeşte primul update de software. Promite performanţă îmbunătăţită şi fotografii mai bune

19.08.2019
Galaxy Note10 primeşte primul update de software. Promite performanţă îmbunătăţită şi fotografii mai bune

Seria Galaxy Note10 încă nu a în magazinele de specialitate, data oficială de lansare fiind stabilită în toată lumea pentru 23 august, însă Samsung deja oferă o actualizare de software pentru cele două dispozitive. Cei care cumpără unul dintre noile flagship-uri Samsung sunt încurajaţi să instaleze noul software, întrucât îmbunătăţirile pe care le oferă sunt importante, atât pentru o experienţă de utilizare mai plăcută, cât şi pentru capabilităţile îmbunătăţite pe care le aduce.

Cei care vor porni un Galaxy Note10 sau Note10+ în ziua lansării vor primi o notificare care îi atenţionează că există un nou pachet software care poate fi descărcat şi instalat în regim OTA (over the air). Acesta va actualiza firmware-ul la versiunea N975FXXU1ASH5 şi necesită un download de aproximativ 307 MB, care poate fi realizat atât prin intermediul reţelei telecom, cât şi prin Wi-Fi, dacă este disponibil.

Probabil cel mai important lucru este faptul că software-ul telefonului primeşte cel mai recent patch de securitate de la Google, cel din august 2019, pe care doar câteva telefoane l-au primit deja (cele Google, OnePlus 7 Pro şi alte câteva modele), cât şi îmbunătăţiri de performanţă. Camera foto a primit îmbunătăţiri, pe care Samsung nu le detaliază, însă orice îmbunătăţire a camerei este binevenită, mai ales când luăm în calcul faptul că DxOMark listează Galaxy Note10+ pe primul loc la performanţă de captură foto şi video.

Apoi vin îmbunătăţiri pentru performanţa senzorului de amprentă, o componentă care a primit critici la debutul de pe seria Galaxy S10. Fiind vorba despre un senzor ultrasonic similar, îmbunătăţirile sunt binvenite. În ultimul rând, avem îmbunătăţiri pentru touchscreen, care probabil că înseamnă că telefonul va înregistra mai precis comenzile de pe ecran, ignorând atingerile accidentale, ceva important atunci când ai de a face cu un ecran mare de 6,8” curbat la margini, iar degetele de la ambele mâini pot atinge oricând ecranul pe laterale.

În cele din urmă, Samsung menţionează că performanţa telefoanelor ar putea fi îmbunătăţită, o veste foarte bună având în vedere că testele iniţiale de performanţă sugerau că noul model ar putea fi chiar mai lent decât Galaxy S10+ în anumite teste. Rămâne de văzut cât de mult este sau nu îmbunătăţită viteza chipset-ului din acest punct de vedere.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult