Galaxy Note20 și Note 20 Ultra ar putea fi ultimele modele al acestei serii. Cu ce le va înlocui Samsung anul viitor

16.11.2020
Galaxy Note20 și Note 20 Ultra ar putea fi ultimele modele al acestei serii. Cu ce le va înlocui Samsung anul viitor

Fanii seriei Galaxy Note ar putea fi dezamăgiți anul viitor. Se pare că Samsung va lua mai repede decât era estimat inițial decizia de a înlocui complet această gamă de produse cu modelele pliabile Galaxy Z Fold. Mai multe surse cu informații din industria de smartphone-uri raportează că Samsung nu are în plan lansarea unei noi serii Galaxy Note21, însă compania plănuiește să aducă pe piață trei modele pliabile pe lângă variantele Galaxy S21 de la începutul anului.

Începând cu anul 2021, Samsung ar putea înlocui seria Galaxy Note cu Galaxy Z Fold

Atât Ice Universe, leaker cunoscut de pe Twitter, cât și Max Weinbach, redactor la Android Police, spun că planurile Samsung pentru 2021 nu includ și seria Galaxy Note. Se pare că vom primi nu mai puțin de patru modele Galaxy S21, la fel ca în cazul seriei S20, alături de trei modele Galaxy Z. Este vorba despre un nou Galaxy Z Fold3, care cel mai probabil va integra și un stylus, așa cum se zvonea în trecut, un nou Galaxy Z Flip și în cele din urmă un telefon Fold din gama Fan Edition.

Samsung a anunțat încă de la lansarea Galaxy S20 Fan Edition că vor urma în viitor variante de acest gen pentru toate telefoanele high-end ale companiei. La momentul respectiv, presupuneam că este vorba de câte un model Galaxy S și un model Galaxy Note, însă Samsung avea de fapt alte planuri.

Max Weinbach spune că în 2021, Samsung va lansa Galaxy S21 în trei variante: standard, S21+ și S21 Ultra, variante despre care știam deja și un model S20 Fan Edition. De asemenea, un Galaxy Z Fold3 va beneficia de propriul Galaxy Z Fold FE, în timp ce modelul Galaxy Z Flip3 ar putea fi de sine stătător, fără alte variante alternative.

Aceste informații dau mai mult sens altor zvonuri pe care le-am auzit în ultima perioadă. Conform mai multor surse, Galaxy S21 Ultra ar putea fi compatibil cu un stylus S-Pen, chiar dacă acesta nu ar fi obligatoriu integrat în carcasa lui, așa cum este pe modelele Note. Alternativa la Galaxy Note devine astfel Galaxy Z Fold3, care ar putea fi un dispozitiv de productivitate mult mai capabil decât Note-urile din prezent.

De altfel, acesta ar fi următorul pas logic în dezvoltarea de dispozitive mobile pentru productivitate, întrucât ecranele nu pot crește mult mai mult în dimensiuni înainte ca telefonul să nu mai aibă loc în buzunar sau să nu fie la fel de mare și greu precum o tabletă. Iar spațiul extins pe orizontală va asigura posibilitatea de a edita mai confortabil documente și tabele în aplicații de tip office.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult