Seria Galaxy Note20 nu va include și un model „Note20 Ultra”

12.05.2020
Seria Galaxy Note20 nu va include și un model „Note20 Ultra”

Presupunând că seria S20 va fi folosită ca model pentru lansarea seriei Galaxy Note20, ne așteptam ca Samsung să ofere trei modele din gama sa de dispozitive mobile pentru productivitate. Se pare însă că noi informații infirmă aceste speculații. Acestea vin de la Ross Young, analist de afaceri pentru Display Supply Chain Consultants, care spune că vor exista doar două modele de Note anul acesta: Note20 și Galaxy Note20+, fără un Note20 Ultra.

Seria Galaxy Note20 ar putea merge pe aceeași strategie de anul trecut

Galaxy S20 Ultra reprezintă mai degrabă o demonstrație de forță pentru Samsung, decât orice altceva. Acesta este dispozitivul care are cele mai înalte specificații de pe piață, chiar dacă nu este obligatoriu considerat cel mai bun telefon în toate situațiile. Ne-am fi așteptat ca și seria Note să vină cu un astfel de dispozitiv, însă se pare că Samsung va păstra strategia de anul trecut, cu două dispozitive: unul mai mic și unul mai mare.

În timp ce Ross Young confirmă că vor fi doar două modele, detaliile despre acestea sunt mai puțin sigure. Unii spun că ambele modele vor avea ecrane la 120 Hz, în timp ce alte surse spun că doar unul dintre modele va afișa refresh rate-ul îmbunătățit. De altfel, rezoluția va fi WQHD+, nu Full HD+, precum în cazul seriei S20.

Se pare că Note20+ va oferi cam aceleași capabilități precum S20 Ultra, deci probabil că vom avea de a face cu un ecran de 6,9”, cu 12 sau 16 GB RAM și o cameră foto de 108 megapixeli, în timp ce Galaxy Note20 va beneficia de o configurație mai apropiată de Galaxy S20+. Nu este însă clar dacă Note20 va folosi însă ecranul WQHD+, sau dacă va continua tot cu un panel Full HD+, precum modelul Note10 standard de anul trecut.

Seria Galaxy Note20 este așteptată cândva în luna august, Samsung lansând tradițional modelele din această gamă în New York. Având în vedere limitările impuse de pandemia COVID-19, probabil că acest eveniment nu va mai avea loc fizic, ci probabil că va fi organizat sub forma unui livestream.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult