Galaxy Note9 va fi lansat fără senzor de amprenă în display [ZVON]

Galaxy Note9 va fi lansat fără senzor de amprenă în display [ZVON]

Ming-Chi Kuo, analistul KGI Securities, este recunoscut în principal pentru informaţiile pe care le oferă investitorilor despre compania Apple, însă sursele sale sunt familiare şi cu planurile altor jucători de pe piaţa de smartphone-uri. Un nou raport al său despre Samsung spune că nici următorul dispozitiv al companiei, Galaxy Note9, care urmează să fie dezvăluit în toamna acestui an, nu va beneficia de un senzor de amprentă în display.

Deja există pe piaţă un smartphone Vivo care oferă un senzor de amprentă în display, iar toată lumea se aşteaptă ca telefoanele de top care vor fi lansate în a doua jumătate a lui 2018 să vină echipate cu aşa ceva. Probabil că era prea târziu pentru Samsung să integreze tehnologia dezvoltată de Synaptics în noul Galaxy S9, dar până la Note9 este destul timp. Se pare însă că seria Note va continua tradiţia ultimilor ani, îmbunătăţind asupra design-ului şi funcţiilor de pe seria S, fără să adauge nimic cu adevărat revoluţionar.

Conform Kuo, motivul pentru care Samsung (şi probabil Apple) refuză să integreze senzori de amprentă în display este securitatea, ceva ce componentele disponibile în acest moment nu pot asigura. Se pare că în comparaţie cu senzorii de amprentă tradiţionali, cei care pot fi integraţi în display (fie că sunt bazaţi pe tehnologie cu ultrasunete, sau pe tehnologie optică) nu sunt la fel de performanţi şi nu pot asigura securitatea pentru utilizarea în cadrul instituţiilor de stat sau militare.

Practic, conform informaţiilor pe canale neoficiale disponibile în acest moment, Galaxy Note9 nu va adăuga funcţii complet noi sau componente hardware diferite faţă de cele de pe Galaxy S9 şi S9+. Desigur, ecranul mai mare şi stylus-ul S-Pen vor fi avantaje pe care fanii seriei Note le vor dori, chiar dacă chipset-ul şi camerele foto ar putea fi identice faţă de cele de pe smartphone-urile din prezent care urmează să ajungă foarte curând în magazine.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult