Galaxy S10 ar putea fi primul smartphone cu Infinity-O display, înconjurat de o ramă aproape invizibilă

21.11.2018
Galaxy S10 ar putea fi primul smartphone cu Infinity-O display, înconjurat de o ramă aproape invizibilă

Galaxy S10 pare că va prelua conceptul de ecran „fără margini” întâlnit deja la produse ca OPPO Find X, însă fără mecanismul care permite glisarea camerei foto în spatele ecranului. Soluţia, mult mai elegantă, ţine de folosirea unui nou tip de ecran dezvoltat de Samsung.

Denumit Infinity-O display, ecranul suportă o tehnologie numită HIAA (Hole in Active Area). Acronimul folosit descrie aplicarea unei găuri aproape invizibilă chiar în matricea ecranului de tip OLED, folosind un perforator laser. Deschiderea bine ascunsă de sticla ecranului care rămâne intactă lasă camerei frontale a telefonului vizibilitate neobturată, fără compromisul unui „breton” inestetic.

Mai puţin pretenţioasă în privinţa spaţiului alocat, casca audio este mutată chiar la marginea ecranului, dar nu pe rama laterală. Pentru audiţie optimă, sunetul este redat printr-o fantă orientată spre urechea utilizatorului, ocupând rama îngustă lăsată deasupra ecranului.

Astfel, inovaţii cum ar fi sunetul redat prin sticla ecranului şi camera frontală care funcţionează direct prin suprafaţa activă a ecranului, rămân la stadiul de promisiuni pentru generaţiile smartphone viitoare.

Dacă luăm drept indicii husele de protecţie apărute deja în ofertele producătorilor de accesorii, Samsung va lansa nu mai puţin de patru modele Galaxy 10, acoperind cel puţin două dimensiuni de ecran.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult