Galaxy S10 primeşte neoficial Google Camera cu modul nocturn „Night Sight” şi alte îmbunătăţiri

13.03.2019
Galaxy S10 primeşte neoficial Google Camera cu modul nocturn „Night Sight” şi alte îmbunătăţiri

Camera de pe dispozitivele Samsung Galaxy S10 este una dintre cele mai bune de pe piaţă, putând să se lupte de la egal la egal cu multe telefoane de top precum modelele Huawei P şi Mate 20, Google Pixel 3 şi iPhone XS, însă există un capitol la care este în urma câtorva modele: modul nocturn. Se pare însă că nu este tocmai complicat să adaugi funcţionalitatea Night Sight de pe telefoanele Pixel pe S10, făcând astfel din noul flagship Samsung probabil cel mai bun telefon de pe piaţă la capitolul foto.

Dezvoltatorii de pe forumurile XDA-Developers au reuşit să porteze aplicaţia Google Camera de pe telefoanele Google Pixel 3 pe versiunea din SUA a lui Galaxy S10, modelul echipat cu chipset Snapdragon 855. Astfel, orice utilizator de Galaxy S10e, S10 sau S10+ echipat cu procesor Qualcomm poate acum instala aplicaţia Google Camera şi să beneficieze de cele câteva avantaje pe care aceasta le oferă: Night Sight, modul portret şi HDR+.

Spre diferenţă de camera de pe Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL, care beneficiază de un singur senzor, aceste moduri de fotografiere pot fi folosite pe toate cele trei camere de pe telefoanele Galaxy S10, rezultatele fiind desigur diferite între camere, întrucât aceste nu beneficiază de senzori identici şi nici de deschidere la fel de mare a diafragmei.

În teorie, fotografiile pe timp de zi ar trebui să primească o mică îmbunătăţire de la modul HDR+, în timp ce modul blur-ul din modul portret ar putea fi mai precis calculat de algoritmii AI de la Google, faţă de ceea ce poate face camera Samsung din fabrică (deşi acest mod este printre cele mai bune de până acum). Desigur, funcţionalitatea Night Sight este cea mai importantă, aceasta permiţând captura cu expunere lungă a cadrelor pe timp de noapte.

Funcţionalitatea de acest gen a debutat anul trecut pe Huawei P20 şi a apărut apoi şi pe telefoanele Google Pixel şi OnePlus. Samsung oferă un mod numit Bright Night, însă acesta este disponibil doar pe modul auto, când sunt folosite funcţiile AI ale camerei. Din păcate însă, acesta nu foloseşte expunere lungă şi nici stabilizare prin intermediul AI, deci cadrele sunt mult mai întunecate în acest mod. Imaginile realizate cu camera Google sunt mult mai luminoase şi mai clare.

Google Camera calculează altfel expunerea şi profilul de culoare şi poate să capteze mai multe detalii, întrucât nu aplică la fel de agresiv un algoritm de reducere a zgomotului de imagine.

Momentan aceste avantaje nu pot fi folosite de către cei care au un Galaxy S10 cumpărat din Europa, întrucât acestea sunt bazate pe chipset-ul Exynos, însă cu siguranţă vor exista alternative în curând, acum că aplicaţia Google Camera rulează deja pe o variantă a lui S10. Dacă se întâmplă să aveţi un Galaxy S10 din SUA sau China, găsiţi instrucţiunile de instalare pe XDA-Developers.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult