Galaxy S20 Fan Edition ar putea fi o variantă „Lite” cu minimum de compromisuri

17.07.2020
Galaxy S20 Fan Edition ar putea fi o variantă „Lite” cu minimum de compromisuri

Samsung a lansat la începutul acestui an modelele Galaxy S10 Lite și Note10 Lite, modele cumva la limita între mid-range și high-end. Se pare că acestea au avut un succes destul de mare pentru a continua acest trend. Noile zvonuri despre modele încă nelansate de telefoane Samsung vorbesc despre un „Galaxy S20 Fan Edition”, un model echipat cu multe dintre componentele de top ale modelului S20 de bază, dar care ar putea veni la un preț semnificativ mai mic.

Galaxy S20 Fan Edition ar putea fi lansat anul acesta

Problema cu dispozitivele din seria „Lite” de la începutul anului era că acestea făceau cam multe compromisuri. Acestea aveau mai multe în comun cu dispozitivele Galaxy A decât cu cele din seria Galaxy S. De exemplu, Galaxy S10 Lite venea cu o construcție din plastic, o cameră mid-range și fără rezistență la apă sau încărcare wireless. Samsung pare însă să fi învățat din reacția utilizatorilor și va încerca aparent să ofere mai multe dintre avantajele Galaxy S20 pe modelul „Fan Edition”.

Ice Universe, leaker cunoscut pe Twitter, a publicat detalii despre modelul Galaxy S20 Fan Edition. Acesta spune că telefonul va folosi chipset-ul Snapdragon 865, că va avea un display de 120 Hz perforat în partea de sus și va oferi rezistență la apă la standardul IP68. Telefonul ar trebui să fie anunțat și lansat cândva în trimestrul al patrulea al anului. Datorită chipset-ului de top, acest model va fi echipat și cu modem 5G, iar faptul că este un model „Lite” va asigura un preț mai mic.

Este posibil astfel ca telefonul să facă compromisuri la câteva capitole: cameră, și încărcare wireless. Nu spunem și carcasă, pentru că în general telefoanele rezistente la apă sunt realizate din sticlă, nu din plastic. Galaxy S20 Fan Edition ar putea fi mai ieftin decât Galaxy S20 standard, dar probabil mai scump decât Galaxy S10 Lite.

Nu este primul model „Fan Edition”

Acesta nu este însă primul model „Fan Edition” pe care Samsung îl lansează, În urmă cu 4 ani, compania a decis să lanseze totuși o versiune modificată a lui Galaxy Note7, sub forma lui Galaxy Note Fan Edition. Este vorba despre infamul model care exploda, care a primit o baterie mai mică și a fost livrat în cantități foarte limitate, întrucât era realizat folosind componentele rămase pe stoc după anularea modelului original.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult