Galaxy S20 Fan Edition, versiunea „lite”, nu va fi ieftin

22.07.2020
Galaxy S20 Fan Edition, versiunea „lite”, nu va fi ieftin

Se pare că Samsung va lansa în toamnă telefonul Galaxy S20 Fan Edition, o alternativă mai ieftină la modelele flagship lansate în primăvară. Acesta va renunța la anumite funcții și componente ale modelului original, însă va încerca să păstreze cât mai multe dintre cele care fac S20 să fie o serie de top. Avem acum noi informații despre preț, camerele telefonului, dar și despre câte unități se așteaptă Samsung să vândă în 2020.

Galaxy S20 Fan Edition va avea un preț ridicat pentru un model lite

Conform unui articol publicat de publicația coreeană The Elec, Samsung are în plan să lanseze Galaxy S20 Fan Edition cândva în luna octombrie. Acesta va fi încă un telefon 5G din portofoliul său, pe care îl va putea plasa în ofertă pe o treaptă inferioară față de modelele Galaxy S20 și Note20. Acesta va fi însă în mare parte la fel de performant precum modelele de top, prețul scăzut de „numai” 750 de dolari fiind datorat unor compromisuri în anumite puncte cheie.

De exemplu, camera sa nu va include un senzor de 64 sau 128 megapixeli. Sistemul de pe Galaxy S20 Fan Edition va fi echipat cu un sistem mai degrabă apropiat de cel de pe S10 sau Note10. Avem de a face cu o cameră principală de 12 megapixeli, o cameră ultra-wide de 12 megapixeli și un zoom optic 3x cu senzor de 8 megapixeli. Senzorul frontal însă, va primi un upgrade de rezoluție la 32 megapixeli.

Zvonurile spun însă că acest model va beneficia de un chipset Snapdragon 865. Dacă Samsung va repeta decizia pe care a luat-o în generația S10 Lite, s-ar putea să vedem acest procesor pe dispozitivele din toată lumea, inclusiv din Europa. Astfel, Galaxy S20 Fan Edition ar putea fi chiar mai performant decât modelul S20 standard. Alte detalii despre Galaxy S20 Fan Edition spun că acesta va fi livrat cu un display la 120 Hz și cu rezistență la apă și praf la standardul IP68.

Este totuși un produs mai atrăgător decât modelul S10 Lite

Nu este clar însă dacă construcția este realizată tot din sticlă și metal, sau dacă va fi ales un spate din plastic, asemeni seriei Galaxy A și modelelor Lite din trecut. De altfel, nu știm dacă va avea sau nu încărcare wireless, însă fiind vorba despre un model dintr-o gamă inferioară, probabil că nu va include această componentă.

Totuși, față de Galaxy S10 Lite, care a venit cu un display mai slab, fără rezistență la apă și cu o cameră inferioară față de S10 standard  la 650 de dolari, Galaxy S20 Fan Edition cu 100 de dolari mai scump nu pare să fie o afacere tocmai rea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult