Galaxy S21 FE ar putea fi lansat doar în variantă cu procesor Exynos

02.07.2021
Galaxy S21 FE ar putea fi lansat doar în variantă cu procesor Exynos

Galaxy S20 FE ar putea rămâne în istorie drept unul dintre cele mai bune smartphone-uri Samsung. Acesta a fost lansat cu majoritatea funcțiilor importante ale modelelor obișnuite, folosea un chipset Snapdragon 865 și beneficia de un preț semnificativ mai mic, singurul compromis real fiind mai degrabă carcasa din plastic de pe spate. Se pare însă că Galaxy S21 FE ar putea să nu repete succesul acestui model în ochii unor fani, chiar dacă va fi lansat la un preț mai accesibil. Cele mai noi zvonuri spun că noul flagship „de buget” de la Samsung va adopta chipset-ul Exynos 2100, nu Snapdragon 888.

Galaxy S21 FE (Fan Edition) ar putea folosi un chipset Samsung, nu Qualcomm

În ultimii câțiva ani am observat faptul că Samsung alege anumite procesoare pentru anumite modele. De exemplu, pentru cele care vor fi vândute cu siguranță în multe unități, precum variantele din seriile Galaxy S și Galaxy Note principale, alege Exynos în Europa și Coreea de Sud și Snapdragon în SUA și China. De asemenea, pentru telefoanele sale din gama Galaxy A, folosește o combinație de Exynos pentru modelele entry și Snapdragon pentru variantele mid-range, precum Galaxy A52. Desigur, modelele pliabile, care se vând în număr mai mic, au procesoare Snapdragon.

Galaxy S20 FE a fost probabil considerat un model care nu va atinge un număr foarte mare de vânzări și de aceea a păstrat chipset-ul Snapdragon. În cazul procesoarelor Exynos, Samsung face profit mai mare, întrucât nu trebuie să le cumpere de la un partener, așa cum face cu procesoarele Qualcomm. Totuși, în 2021, piața de procesoare este foarte aglomerată, întrucât există o criză de semiconductori și de capacitate de fabricare care împiedică creșterea numărului de procesoare disponibile.

Pentru a păstra stocul de procesoare Snapdragon pentru piața din SUA pentru modelele premium, dar și pentru viitoarele modele pliabile, Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3, este posibil ca Samsung să aleagă procesoarele proprii pentru varianta Galaxy S21 FE. Se zvonește de asemenea că producătorul sud coreean are un stoc destul de mare de procesoare Exynos, deci este posibil să mai vedem acest cip și în alte dispozitive în viitorul apropiat, mai ales că nu vom avea o serie Note21 anul acesta.

sursa: MK, via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult