Galaxy S22 ar putea aduce în premieră pe piață noua sticlă Gorilla Glass Victus+

16.01.2022
Galaxy S22 ar putea aduce în premieră pe piață noua sticlă Gorilla Glass Victus+

Gorilla Glass Victus este cea mai recentă versiune a panelurilor din sticlă pe care le întâlnim pe smartphone-uri, oferind o rezistență sporită la șocuri mecanice si zgârieturi. Desigur, asta nu face sticla imposibil de spart, însă șansele ca noul tău telefon să se spargă la impactul cu solul sunt semnificativ scăzute. Odată cu seria Galaxy S22, Corning, producătorul acestor componente, vor aduce pe piață Gorilla Glass Victus+, conform celor mai noi zvonuri.

Galaxy S22 ar putea fi prima serie cu Gorilla Glass Victus+

Varianta Victus a debutat în urmă cu un an și jumătate, iar de obicei, cam acesta este și termenul la care Corning aduce pe piață o versiune nouă de sticlă. Victus a promis rezistență ridicată la șocuri și zgârieturi, iar noul model Victus+ ar putea fi un upgrade mai mic. Conform informațiilor publicate de Ice Universe, noile telefoane vor integra paneluri din sticlă „Super Clear Glass”, care vor reduce nivelul de reflexii nedorite.

Nu este clar dacă Gorilla Glass Victus+ va oferi și rezistență în plus, însă numele său cu siguranță sugerează asta. Ce este cert pentru leaker-ul Ice Universe este faptul că toate cele trei modele, Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra, vor beneficia de pe urma noilor paneluri din sticlă. Ce nu știm însă este dacă Victus+ va fi folosită doar pentru protejarea ecranului, sau dacă va fi folosită și pentru a acoperi spatele dispozitivelor.

Aflasem în urmă cu doar câteva săptămâni că toată gama S22 va folosi din nou sticlă pe spate, renunțând la plastic. Totuși, strategia din trecut a companiilor este să folosească cea mai nouă variantă de sticlă pentru a proteja ecranul și să păstreze generația anterioară pentru partea din spate. S-ar putea în consecință să avem de a face cu un „sandviș” de Gorilla Glass Victus+  pe față, metal la mijloc și Gorilla Glass Victus „standard” pe partea din spate.

Lansarea ar putea avea loc în viitorul foarte apropiat

Modelele Galaxy S22 și S22+ ar putea fi livrate în culori precum „Pink Gold”, Green, Black și White, în timp ce S22 Ultra ar putea veni în Burgundy, Green, Black și White. Din leak-urile anterioare, am putut observa sticlă lucioasă pe variantele de bază și o textură mată pe modelul Ultra.

Lansarea nu a fost încă anunțată oficial, însă este neoficial programată pe 8 februarie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult