Galaxy S22 cu Exynos ar putea fi o raritate. Modelele Snapdragon vor fi disponibile în mai multe regiuni

08.11.2021
Galaxy S22 cu Exynos ar putea fi o raritate. Modelele Snapdragon vor fi disponibile în mai multe regiuni

Seria Galaxy S22 se anunță a fi una interesantă din mai multe puncte de vedere.  În primul rând, se pare că aceasta va marca momentul în care seriile S și Note de la Samsung vor fi combinate într-una singură, întrucât primele imagini cu Galaxy S22 Ultra par să sugereze că toate caracteristicile „Note” sunt acum disponibile pe seria principală, inclusiv stylus-ul S-Pen. Apoi, se pare că cipul Exynos 2200 va fi foarte performant, poate chiar mai performant decât Snapdragon 898. Se pare însă că modelele cu Exynos vor fi mult mai rare, conform celor mai noi informații.

Galaxy S22 ar putea fi disponibil în variantă Snapdragon și în Europa

Mai multe informații neoficiale de pe internet sugerează că noul chipset Exynos 2200 de la Samsung ar putea fi semnificativ mai performant decât Snapdragon 898 din punct de vedere al procesării grafice. Asta pentru că Samsung colaborează cu AMD pentru integrarea unui GPU bazat pe tehnologia RDNA2, aceeași pe care o întâlnim pe noile plăci vrafice Radeon RX 6000 și pe consolele PlayStation 5 și Xbox Series.

Se pare însă că producția acestor cipuri nu merge atât de bine pe cât se aștepta Samsung. Conform mai multor surse, printre care și Super Roader, un fost angajat Samsung, majoritatea dispozitivelor din gama Galaxy S22 vor folosi procesoare Qualcomm. Super Roader spune că Samsung ar putea lansa telefoanele în toată lumea cu procesor Snapdragon 898, însă alte rapoarte independente sugerează că nu este cazul. Ice Universe, un cunoscut leaker Samsung, spune că mai multe regiuni decât în trecut vor primi varianta Snapdragon, însă varianta cu Exynos 2200 încă există și va fi lansată în câteva țări.

Nu știm însă în care țări va alege Samsung să folosească cipurile proprii, mai performante (teoretic) și unde va folosi procesoare Snapdragon. Putem să ne așteptăm însă ca țările care primeau Snapdragon în trecut să primească în continuare. Tradițional, telefoanele Samsung foloseau Exynos în Coreea de Sud și Europa.

Super Roader a mai confirmat însă un alt aspect legat de seria Galaxy S22: faptul că ar putea fi anunțată pe data de 8 februarie. Această dată a mai fost publicată în trecut și de către Jon Prosser de la Front Page Tech, un alt leaker cunoscut.

sursa: Phone Arena, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult