Galaxy S22 Ultra, reclamat pentru probleme cu semnalul GPS

22.03.2022
Galaxy S22 Ultra, reclamat pentru probleme cu semnalul GPS

Deși este un real succes pentru Samsung, Galaxy S22 nu este complet ferit de controverse, modelul Ultra fiind criticat pentru probleme cu rezistența carcasei, iar acum și pentru pierderea semnalului GPS.

Aparent, funcționarea intermitentă a receptorului GPS se manifestă sporadic, doar la unele exemplare Galaxy S22 Ultra. Problema afectează îndeosebi aplicațiile care se bazează pe folosirea datelor de localizare, semnalul GPS intermitent împiedicând fixarea și urmărirea precisă a locației.  Astfel, Google Maps și aplicații similare pot avea probleme la folosirea modului de navigare.

Raportate de unii utilizatorii încă de la prima folosire a telefonului, problemele cu stabilitatea conexiunii GPS nu par să fie rezolvate nici după actualizarea telefonului la ultima versiune de firmware, indicând un posibil defect de natură hardware. Totuși, se pare că neplăcerile apar la un număr relativ mic de exemplare S22 Ultra, discuția pornită pe versiunea europeană a Samsung Comunity Forum cuprinzând mai puțin de 300 raportări. În schimb, pentru cei care se confruntă cu această problemă Samsung nu oferă un remediu oficial, soluții generice precum readucerea telefonului la setările de fabrică și aplicarea celei mai noi versiuni firmware neaducând rezultatul sperat. Momentan, singura opțiune este repararea sau înlocuirea pe garanție a telefonului defect.

Din fericire, alte probleme mai larg răspândite precum limitarea inexplicabilă a performanțelor în aplicații uzuale par să aibă o rezolvare, Samsung confirmând că va adăuga pe Galaxy S22 setare pentru dezactivarea „optimizărilor” de performanță.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult