Galaxy S23, așteptat cu cel mai luminos ecran OLED întâlnit până acum pe un smartphone

24.11.2022
Galaxy S23, așteptat cu cel mai luminos ecran OLED întâlnit până acum pe un smartphone

Cu puține luni rămase până la anunțul oficial de lansare, Galaxy S23 devine tot mai mult un subiect preferat la bursa zvonurilor, confirmând pas-cu-pas inovațiile pregătite de Samsung.

Venind în urma vârfului de gamă Apple, Samsung nu are de ales decât să adauge conectivitatea prin satelit și pe modelul flagship Galaxy S23, însă nu aceasta va fi dotarea cea mai interesantă. În rolul de furnizor propriu pentru ecrane high-end, Samsung va echipa Galaxy S23 cu cel mai performant ecran OLED de până acum.

Potrivit dezvăluirilor apărute în publicația sud-coreeană ETNews, oficialii Samsung sunt deja în negocieri avansate cu Iridium, administratorul uneia dintre cele mai vechi rețele de internet prin satelit, sud-coreenii dorind să obțină conectivitate prin satelit pentru următoarea serie flagship, Galaxy S23. La fel ca în cazul telefoanelor Apple, suportul va fi strict limitat la alertarea numerelor de urgență, în situații fără acoperire la niciuna dintre rețelele terestre de telefonie mobilă.

Totuși, implementarea Apple pare că va include și un avantaj important, permițând utilizatorilor să completeze informațiile oferite din spațiul unui mesaj SMS și cu poze obținute folosind camera foto a telefonului. Ce-i drept, acestea vor fi transmise la rezoluție redusă, însă ar putea fi de folos în situațiile când persoana în nevoie de ajutor se află într-o locație necunoscută pe care nu o poate descrie în doar câteva cuvinte.

Cât despre îmbunătățirile la partea de performanță, Galaxy S23 ar urma să vină cu cel mai avansat ecran ecran OLED din oferta Samsung, capabil să susțină o luminozitate de 2150 nits (poate și mai mult) pe durate scurte de timp. Cum ar fi, pentru verificarea alertelor de notificare cu ecranul sub lumina directă a soarelui. Spre comparație, actualul vârf de gamă Galaxy S22 Ultra poate atinge o luminozitate maximă de 1750 nits, înainte ca încălzirea ecranului să forțeze comutarea la o intensitate de afișare care să prevină daune permanente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult