Galaxy S23 Ultra și iPhone 15 ar putea folosi aceeași cameră Periscope dezvoltată de Samsung

18.01.2023
Galaxy S23 Ultra și iPhone 15 ar putea folosi aceeași cameră Periscope dezvoltată de Samsung

iPhone 15 este anticipat să fie primul telefon Apple cu zoom optic extins, obținut prin folosirea tehnologiei Periscope. Între timp, Galaxy S23 Ultra pare că va fura startul livrând aceeași implementare de zoom optic rezervată și pentru următorul flagship Apple.

Deși cei de la LG s-au grăbit să dea anunțul, s-ar părea că Samsung a reușit să obțină cele mai valoroase contracte, sud-coreenii dezvoltând propria implementare de zoom optic bazată pe lentile plate (care glisează una peste cealaltă, fără a avea nevoie de spațiu suplimentar pentru obținerea efectului de amplificare), produsul rezultat fiind atât de bun încât a fost selectat atât pentru Galaxy S23 Ultra, dar și rivalul iPhone 15.

Comparat soluțiilor convenționale, tehnologia periscope desfășoară pe orizontală lentilele camerei foto, lărgind intervalul de zoom optic disponibil pe următoarele modele iPhone. În loc să înghesuie lentilele deasupra senzorului optic, camerele foto cu tehnologie periscope evită constrângerile de spațiu folosind o lentilă tip prismă, a cărei rol este să reflecte lumina la unghi de 90°. Dispuse pe axa longitudinală a carcasei, lentilele responsabile cu focalizarea imaginii se pot deplasa fără a fi constrânse de grosimea telefonului.

Cu această tehnologie, Apple ar putea depăși cu mult intervalul de zoom optic disponibil cu seria iPhone 13, limitat la valoarea 3x pe modelul Pro Max. Spre exemplu, Galaxy S22 Ultra ridică nivelul de zoom optic de la valoarea 3x în modul telephoto, la 10x prin folosirea camerei echipată cu lentile periscope.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult