Galaxy S24 Ultra ar putea primi chipset Snapdragon, indiferent de regiunea în care este vândut

02.09.2023
Galaxy S24 Ultra ar putea primi chipset Snapdragon, indiferent de regiunea în care este vândut

Pregătit pentru lansare la începutul anului viitor, Galaxy S24 Ultra ar putea păstra configurația bazată exclusiv pe chipset Snapdragon, Samsung nedorind să piardă atuul care a ajuta în mod decisiv vânzările S23 Ultra.

Printre zvonuri contradictorii despre relansarea familiei de chipseturi Exynos, aflăm și că Samsung ar putea păstra chipsetul Snapdragon 8 Gen 3 ca și echipare exclusivă rezervată pentru Galaxy S24 Ultra. Deocamdată nu este clar dacă decizia este luată pentru că alternativa Exynos 2400 nu ar fi suficient de competitivă în fața soluției Qualcomm, sau doar pentru a evita reapariția controverselor pe această temă.

În schimb, este aproape o certitudine că alte versiuni Galaxy S24 vor primi chipset Exynos, măcar pentru regiunile unde această configurație a fost folosită și în trecut.

Motivul pentru care Samsung s-ar putea întoarce la procesoare Exynos pe seria Galaxy S24 este ușor de intuit, chipsetul produs și „cumpărat” din fabricile proprii este incomparabil mai ieftin decât alternativa Snapdragon 8 Gen 3, confirmat deja drept mai scump decât actuala soluție Gen 2. De vină nu este atât producătorul Qualcomm, pe cât fabricantul TSMC.

Astfel, Samsung ar putea prefera să folosească procesoarele Exynos 2400 pentru o parte dintre modelele Galaxy S24, pentru a reduce din costuri. Rămâne de văzut dacă Samsung va transfera această diferență consumatorilor, scumpind în mod selectiv vârful de gamă S24 Ultra.

Informațiile neoficiale despre Exynos 2400 și testele preliminarii de pe prototipuri, arată că noul chipset Samsung va integra o configurație cu 10 nuclee, iar performanța este puțin mai mică decât cea a lui Snapdragon 8 Gen 3, dar nu cu mult.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult