Galaxy S8 ar putea veni şi într-o variantă S8+. Ambele ar putea debuta în aprilie doar cu ecran curbat

13.02.2017
Galaxy S8 ar putea veni şi într-o variantă S8+. Ambele ar putea debuta în aprilie doar cu ecran curbat

Galaxy S8 va fi cu siguranţă cel mai aşteptat smartphone al începutului de an, însă Samsung nu pare să se grăbească să îl aducă pe piaţă. După problemele lui Galaxy Note7 de anul trecut, compania preferă să vină cu o lansare întârziată, care va avea loc după Mobile World Congress, la sfârşitul lunii martie. Noi informaţii neoficiale dezvăluie câteva detalii despre Galaxy S8, precum renunţarea la brandingul „Edge”, dimensiunile display-ului, cât şi data la care Samsung va aduce noua generaţie de smartphone-uri pe piaţă.

Evan Blass, celebrul „leaker” de la VentureBeat, a publicat pe contul său de Twitter o imagine în care poate fi văzut logo-ul oficial al lui Galaxy S8. Se pare că versiunea mai mare a telefonului nu va mai fi numită „Edge” ci Galaxy S8+, dar motivul nu este copierea strategiilor altor companii. Denumirea Edge este eliminată din cauza faptului că ambele modele vor fi livrate cu ecran curbat, fără o versiune cu ecran plat.

Şi că tot veni vorba de display-uri, se pare că Samsung Galaxy S8 va fi echipat cu un display de 5,8” şi rezoluţie QHD, în timp ce S8+ va fi livrat cu un display QHD de 6,2”. Ambele smartphone-uri vor păstra însă proporţiile reduse ale carcasei, întrucât marginile din jurul ecranului vor fi foarte subţiri. Întrucât Galaxy S8 va fi livrat în variant echipată cu chipset-ul Snapdragon 835, acesta va fi lansat spre sfârşitul lunii aprilie în magazine.

Evenimentul de prezentare va avea loc pe 29 martie, conform informaţiilor publicate de Evan Blass, urmând ca pe 21 aprilie să poată fi cumpărat din orice magazine de specialitate. Desigur, pre-comenzile vor fi pornite puţin mai devreme. Din păcate, aceste detalii nu pot fi momentan verificate, însă Blass are o tradiţie destul de lungă de a oferi informaţii valide înainte de confirmarea lor oficială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult