Galaxy Z Fold S ar putea fi primul smartphone care se pliază în ambele direcții

07.09.2020
Galaxy Z Fold S ar putea fi primul smartphone care se pliază în ambele direcții
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galaxy Z Fold 2 ar putea fi doar un precursor pentru Galaxy Z Fold S, primul smartphone care suportă mai mult decât o singură direcție de pliere a ecranului.

Deși folosesc tehnologii fundamental diferite, Galaxy Z Fold 2 și Microsoft Surface Duo sunt comparate dintr-o singură perspectivă, cea a telefoanelor pliabile, în mod surprinzător modelul Surface Duo primind mai multe aprecieri decât produsul „veritabil”.

Galaxy Z Fold S, un telefon dublu-pliabil și de buget?

Prevăzut doar cu ecrane convenționale de tip rigid, Surface Duo nu este, din punct de vedere tehnic, un telefon pliabil. Cu toate acestea, Microsoft a reușit să obțină prin software și designul ingenios aproape același rezultat, experiențele pozitive avute până cum motivând continuarea acestui proiect. Menit să ofere o tranziție insesizabilă între modurile smartphone și tabletă, Surface Duo pare deja cu un pas în fața lui Galaxy Z Fold 2, un dispozitiv mult mai scump ce ar trebui să-i fie un rival redutabil, oferind deschidere la 360° a ecranelor. În schimb, constrâns de limitările tehnologiei OLED, Galaxy Z Fold 2 oferă deschidere doar la 180°.

Toate acestea s-ar putea schimba însă odată cu lansarea noului model Galaxy Z Fold S, zvonit să fie primul pliabil Samsung care permite plierea pe două axe, folosind același ecran OLED. Astfel, dispozitivul ar putea fi capabil să se plieze spre interior, ca un Galaxy Z Fold 2 obișnuit, dar și spre exterior, ca un Surface Duo sau, poate, mai potrivit, un Huawei Mate Xs.

Plusând pe partea de competitivitate, Samsung ar putea încadra Galaxy Z Fold S la gama de buget, folosind artificiul de design pentru a cuceri definitiv piața de telefoane pliabile. Însă tocmai designul folosit ar putea oferi soluția pentru reducerea costurilor, permițând folosirea unui singur set da camere foto pentru modurile de utilizare față-spate.

Cât despre intervalul de lansare, Samsung nu oferă prea multe indicii, așteptările pentru Galaxy Z Fold S fiind pentru un debut în prima parte a anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult