Google Pixel 5 ar putea fi un smartphone cu hardware mid-range, conform unor informaţii noi

16.03.2020
Google Pixel 5 ar putea fi un smartphone cu hardware mid-range, conform unor informaţii noi

De aproape patru ani, Google lansează în fiecare toamnă câte două smartphone-uri din gama Pixel. Un model standard şi unul XL. Diferenţele dintre cele două sunt de obicei de dimensiune, ambele fiind echipate în mare parte cu aceleaşi componente. În 2020 însă, compania ar putea să aleagă o lansare mai ciudată, noi zvonuri sugerând că Pixel 5 în varianta de bază va integra un chipset de medie, nu unul de top precum Snapdragon 865.

Faptul că Google se pregăteşte de lansarea modelului Pixel 4a nu mai este un secret, întrucât telefonul a apărut deja în mai multe fotografii şi chiar în clipuri video, deşi lansarea sa este la câteva săptămâni distanţă. Cei care au despachetat software-ul preinstalat pe Pixel 4a au descoperit mai multe denumiri care descriu numele proiectelor sub care au fost dezvoltate diverse dispozitive Pixel din ultimii câţiva ani.

Astfel, au putut fi identificate modelele bonito/sargo drept variantele Pixel 3a şi 3a XL, coral/flame drept Pixel 4, needlefish drept Pixel 4 XL, în timp ce noul Pixel 4a poartă numele de cod „sunfish”. Interesant este însă ultimul nume, „bramble/redfin”, care pare a fi modelul de bază pentru Pixel 2020, sau Pixel 5.

 

„Bramble” a fost deja descoperit în alte fişiere despachetate din software nefinalizat de la Google, iar acesta era listat la momentul respectiv cu un chipset Snapdragon 765G. Acest lucru sugerează că modelul standard Pixel 5 nu va mai fi un dispozitiv „flagship” în adevăratul sens al cuvântului, ci va fi un dispozitiv mai modest. Fiind echipat cu Snapdragon 765G însă, acesta va oferi capabilităţi 5G, întrucât acest chipset are integrat un modem compatibil cu reţelele de generaţie nouă.

Nu este tocmai clar dacă există însă şi un Pixel 5 XL în 2020. Acesta nu a fost încă listat în codul Google şi nici nu ştim ce configuraţie hardware ar putea folosi. Ne-am aştepta însă ca un model „XL” să fie totuşi echipat cu cel mai performant hardware disponibil în momentul lansării, de la un chipset Snapdragon 865 la un modem 5G X55 sau X60 şi un ecran OLED la 120 Hz.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult