Încă o problemă la telefoanele Pixel 4: stratul oleofobic aplicat pentru protejarea ecranului se toceşte înainte de vreme

28.11.2019
Încă o problemă la telefoanele Pixel 4: stratul oleofobic aplicat pentru protejarea ecranului se toceşte înainte de vreme

Problemă relativ des întâlnită în anii de început ai industriei smartphone, când producătorii de ecrane nu stăpâneau prea bine tehnica protejării ecranelor împotriva zgârieturilor şi urme persistente de transpiraţie, uzarea prematură a stratului oleofobic aplicat pe sticla ecranului este un defect destul de rar întâlnit chiar şi la telefoane din gama low-cost, cu atât mai puţin la modele premium având mai puţin de trei luni de utilizare.

Potrivit experienţelor raportate de utilizatori Pixel 4, istoria se repetă şi pentru cel mai nou model Pixel, Google nereuşind să rezolve o problemă care a creat ani la rândul neplăceri pentru fanii seriei Pixel.

Cu rolul de a împiedica depunerea şi solidificarea substanţelor uleioase, precum urmele de transpiraţie, pe ecranul telefonului, stratul oleofobic asigură păstrarea unui aspect curat pentru mai mult timp şi ştergerea uşoară a urmelor apărute.

Fără stratul oleofobic, sticla ecranului se murdăreşte încă de la primele atingeri, murdăria acumulată incomodând vizibilitatea după doar câteva minute de utilizare. Curăţarea devine foarte anevoioasă iar sticla ecranului se va zgâria mult mai repede. Drept consecinţă, telefonul recent achiziţionat va ajunge să arate ca o vechitură în timp record, cu ecranul permanent murdar şi tot mi zgâriat. Faptul că stratul oleofobic nu se toceşte în mod uniform, ci mai ales în zona cel mai des folosită a ecranului, nu face decât să accentueze vizibilitatea defectului apărut.

Aparent, aceasta pare a fi o problemă recurentă la telefoanele Pixel. Experienţe similare au fost raportate şi la telefoanele Pixel din prima generaţie. Şi, în mod surprinzător, problema a reapărut la fiecare generaţie ulterioară.

Din păcate, înlocuirea sau repararea pe garanţie a telefoanelor Piexel 4 ar putea să nu fie posibilă atât timp cât Google nu recunoaşte acest defect ca fiind o problemă de fabricaţie şi nu un simptom normal de uzură, cauzat de folosirea de zi cu zi a telefonului.

Deocamdată, pentru utilizatorii Pixel 4 singura soluţie la îndemână este aplicarea unui protector de ecran, cu dezavantajul afectării aspectului premium al telefonului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult