Google Pixel Fold și Pixel 7a primesc dată de lansare și prețuri neoficiale

18.04.2023
Google Pixel Fold și Pixel 7a primesc dată de lansare și prețuri neoficiale

Cu puțină marjă de eroare rămasă, toate zvonurile arată că Google va dezvălui noua gamă mid-range Pixel 7a alături de primul telefon pliabil din gama Pixel Fold, pe 10 mai 2023.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Pixel Fold vine cu ecran principal de 7.6 inch și un cover-display de 5.8 inch, ambele de tip OLED și cu rată de refresh la 120Hz. În mod cert, configurația va fi realizată în jurul noului chipset Tensor G2, ajutat cu până la 12GB memorie RAM și diferite opțiuni de stocare internă, pornind cu 256GB în echiparea de bază. Constrânsă de spațiul limitat disponibil, configurația foto ar putea include un senzor principal de 12.2MP, cameră ultra-wide de 12MP și două camere selfie de 8MP (câte una pentru fiecare ecran).

Potrivit celor mai recente zvonuri, prețul va urca cel puțin până la suma 1799 dolari, Pixel Fold intrând ca o soluție de nivel flagship pe segmentul telefoanelor pliabile, testând limitele până și celor mai devotați fani Pixel. Indicator pentru o lansare „pe hârtie” și cu stocuri limitate, doar versiunile Pixel 7a vor fi disponibile imediat după anunțul de lansare, alternativa Pixel 7 Fold urmând să fie disponibil abia pe 30 mai, la precomandă. Cu puțin noroc, temerarii dispuși să suporte costul primului Pixel pliabil își vor primi „trofeul” începând cu data de 27 iunie. În schimb, cei care se pot mulțumi și cu un exemplar Pixel 7a vor trebui să plătească minim 499 dolari, cu 50 dolari mai mult decât pentru predecesorul Pixel 6a.

Pixel Fold

Pixel 7a va fi echipat cu un ecran de 6,1” de 90Hz, un upgrade de la cel de 60 Hz de anul trecut, cu 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare și două camere foto de 12 megapixeli pe partea din spate. Practic, va fi o versiune de Pixel 7 cu construcție mai puțin premium și fără o cameră de 50 megapixeli. Procesorul Tensor G2 de pe flagship-urile Google rămâne valabil și pentru modelul ieftin.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult