Google va oferi piese de schimb pentru telefoanele Pixel prin intermediul iFixit

09.04.2022
Google va oferi piese de schimb pentru telefoanele Pixel prin intermediul iFixit

După ce Samsung a anunțat că va porni un program de reparații prin intermediul căruia va vinde piese și va oferi ghiduri pentru înlocuirea componentelor pentru smartphone-uri și tablete, în parteneriat cu iFixit, și Google anunță un program similar. Se pare că și Google a ales tot iFixit ca partener pentru a oferi piese, unelte și ghiduri pentru a-ți repara smartphone-ul acasă, într-un program care va fi disponibil în toate țările în care telefoanele Pixel sunt vândute oficial.

iFixit este partener Google pentru piese de schimb pentru Pixel

Conform anunțului oficial, clienții care vor dori să își achiziționeze componente pentru smartphone-urile Pixel precum baterii, ecrane sau camere, pentru a le repara acasă, vor putea face asta începând cu anul 2022. Nu a fost oferit un termen clar pentru debutul acestui program, însă știm sigur că acesta va fi disponibil în SUA, Canada, Australia, Marea Britanie și țările din UE unde modelele Pixel sunt disponibile la vânzare.

Mai mult, știm și care dintre telefoane vor primi piese de schimb în cadrul programului. Începând cu Pixel 6, cea mai recentă serie de smartphone-uri Google, și până la modelele Pixel 2, care nici măcar nu mai primește suport software din partea companiei, clienții vor putea comanda piesele necesare pentru reparații rapide. În comparație, Samsung va oferi piese inițial doar pentru modelele Galaxy S20 și tabletele Tab S7.

Se pare că și disponibilitatea pieselor va fi acoperită de aceeași perioadă de suport software. Astfel, cel puțin cinci ani de la lansarea telefoanelor pe piață, vei putea găsi piese pe stoc în oferta Google. Compania va livra piesele în așa numitele „Fix Kits”, care vor include piesele necesare, cât și uneltele de care ai nevoie pentru a le instala. Desigur vor exista și instrucțiuni clare.

iFixit a devenit în ultima perioadă partener pentru multe companii din domeniu care doresc să ofere posibilitatea de reparații acasă pentru clienții lor. Samsung și Google sunt doar cei mari recenți parteneri, alături de Microsoft, Valve și chiar Motorola, care vând deja piese prin intermediul iFixit. Apple, care a anunțat un astfel de program de reparații încă de anul trecut, va oferi piesele, uneltele și instrucțiunile fără parteneriate de acest gen, prin canalele proprii de vânzări și distribuție.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult