HMD Global pregătește Nokia G42 5G, un telefon low-cost cu Android

21.06.2023
HMD Global pregătește Nokia G42 5G, un telefon low-cost cu Android

Nokia G42 5G ar putea completa oferta de telefoane accesibile pentru piața europeană, după ce producătorul HMD Global a dezăpluit modelul Nokia G310 5G pentru piața din SUA.

Nokia G42 5G ar urma să fie al doilea model lansat sub brand Nokia și inclus în programul QuickFix, însemnând că utilizatorii vor avea acces la reparații folosind kit-uri de reparație folosind kit-uri de reparație furnizate de partenerul iFixit, conținând atât componente hardware cât și instrumentele necesare pentru întreprinderea reparaților în regie proprie.

Noul smartphone ar urma să aibă un preț oficial de 270 euro, listat deja pe site-urile partenerilor din Danemarca. Tot de acolo aflăm și data de lansare: 30 iunie.

Vestea mai puțin bună ar fi că în schimbul prețului nu tocmai derizoriu cumpărătorii se aleg cu dotări mai degrabă de nivel entry-level, cu ecran HD+ de 6.56 inch și protecție Gorilla Glass 3. Nici restul configurației nu arată mai bine, platforma fiind centrată în jurul chipsetului Snapdragon 480+ 5G, ajutat cu 4GB sau 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Singurele argumente pozitive ar fi acumulatorul de 5000 mAh și configurația foto cu senzor principal de 50MP, secondat cu alți doi senzori a câte 2MP fiecare.

Exceptând logo-ul Nokia, s-ar părea că avem de-a face cu încă un telefon „de duzină”, lansat pe piața europeană cu preț supraevaluat și fără inovații notabile la partea de design.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult