Honor, brandul lăsat în urmă de Huawei, raportează creștere de 400% a vânzărilor în Europa

10.06.2023
Honor, brandul lăsat în urmă de Huawei, raportează creștere de 400% a vânzărilor în Europa

Creat pentru a promova oferta de buget a produselor Huawei, brandul Honor a devenit o companie distinctă după ce a fost „rupt” de compania-mamă într-o operațiune de vânzare ce a păstrat aproximativ intact lanțul de conducere și legăturile suspectate cu Partidul Comunist Chinez (PPC).

Reușita planului Huawei, pentru eludarea interdicțiilor comerciale impuse de SUA transformând Honor într-o companie distinctă este confirmată de statisticile companiei de analiză Counterpoint Research, arătând creșteri de 400% a vânzărilor în Europa, 500% creștere a vânzărilor în țările din Orientul Mijlociu, respectiv, 700% creștere sau mai mult în piețele din America Latină.

Livrările Honor în afara piețelor native din China au crescut de aproape patru ori în intervalul Q1 2022 – Q1 2023, HMD (compania din spatele brandului Nokia) fiind singura din regiunea Asiei care se apropie de asemenea rezultate.

Counterpoint Research precizează că HONOR a avut nevoie de ceva timp pentru a câștiga teren în Europa, urmând „despărțirii” de Huawei la sfârșitul anului 2020. Compania a revenit în forță la începutul lui 2022, iar rezultatele sale în Europa vorbesc de la sine. Compania a încheiat parteneriate cu unii dintre cei mai mari operatori de telefonie europeni, vânzările la pachet cu abonament contribuind decisiv la rezultatele obținute. Cât despre produsele care au avut cel mai mare succes, HONOR 50 și 50 Lite au fost principalele vedete ale companiei în trimestrul Q1 2022, în timp ce HONOR 70 a preluat acest rol în Q1 2023. HONOR Magic4 Pro a fost deosebit de popular în piețele din Franța, Germania și Marea Britanie, în timp ce seria X de buget și-a găsit piețe și în Italia și Europa de Est. În primul trimestru al anului 2023, smartphone-urile de gamă medie au fost cele mai populare (49%), urmate de seria X (28%) și apoi seria de vârf Magic (23%). In Europa.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult