Honor se inspiră puțin cam mult de la Apple pentru design-ul noului 60 SE

08.02.2022
Honor se inspiră puțin cam mult de la Apple pentru design-ul noului 60 SE

Honor a anunțat un nou smartphone din seria 60, modelul „SE”, cel mai accesibil de până acum. Acesta este un smartphone mid-range din gama superioară, care folosește un sistem de camere cu un design familiar, pe care îl vedem de câțiva ani pe o serie de telefoane concurente. Alte aspecte de design par a fi foarte diferite, însă asemănările dintre Honor 60 SE și un iPhone Pro din ultimii trei ani nu pot fi contestate.

Honor 60 SE este un smartphone mid-range fără multe pretenții

Honor 60 SE este un smartphone construit în jurul unui ecran OLED de 6,67” cu rezoluție Full HD și refresh rate la 120 Hz. Acesta este curbat la margini, ceva ce vedem din ce în ce mai rar pe smartphone-uri în ultimii ani. Ecranul este perforat pe centru pentru a găzdui o cameră frontală.

La interior avem o configurație bazată pe un chipset MediaTek Dimensity 900, cu 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Totul este alimentat de un acumulator de 4.300 mAh cu încărcare rapidă la 66W, care ar putea asigura încărcare completă în puțin peste jumătate de oră.

Elementul care atrage însă cel mai mult atenția rămâne sistemul de camere, care folosește un design aproape identic cu cel de pe iPhone. Nu numai că cele trei camere sunt dispuse într-un pătrat cu colțuri rotunjite, însă acestea ies puțin în relief față de acesta, la fel ca pe iPhone, în timp ce blitz-ul este poziționat într-o poziție aproape identică cu cea de pe telefoanele Apple. De altfel, singura diferență față de modelele iPhone 12 sau 13 Pro este lipsa unui senzor LiDAR.

Sistemul de camere doar seamănă cu cel de pe iPhone, performanța sa fiind limitată

De altfel, sistemul de camere pe care Honor îl folosește pe modelul 60 SE nu este comparabil în specificații și capabilități cu cel de pe iPhone. Vorbim despre un sistem folosit de multe companii în zona mid-range, cu un senzor principal de 64 megapixeli, alături de o cameră ultrawide cu senzor de 8 megapixeli și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Practic, ne putem aștepta la rezultate bune doar de la camera de rezoluție înaltă.

Honor 60 SE debutează în China pe 17 februarie și pornește de la un preț de 2.199 yuan, adică 300 de euro. Modelul superior costă 2.499 yuan, adică 350 euro. Aceste prețuri ar putea fi puțin mai mari în cazul în care Honor va aduce acest model și în Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult