Honor X40, anunțat oficial. Telefon mid-range cu design și capabilități premium

16.09.2022
Honor X40, anunțat oficial. Telefon mid-range cu design și capabilități premium

Honor a anunțat în China un nou model din seria de buget: X40. Acesta se laudă cu un ecran curbat, în ciuda prețului mic, ceva ce vedem de obicei doar în zona premium și, în ultima vreme nici măcar acolo. Producătorii de smartphone-uri încep să se îndepărteze de ecranele curbate, însă Honor crede că există o cerere mai degrabă în zona de dispozitive ieftine. Un alt element atrăgător la acest model ar fi profilul său subțire, de 7,9 mm și greutatea redusă, în ciuda ecranului și acumulatorului de dimensiuni generoase.

Noul Honor X40 arată ca un flagship, dar integrează hardware de medie

Honor X40 este un smartphone care arată premium, dar care găzduiește la interior hardware mid-range obișnuit. Vorbim despre un chipset Snapdragon 695 de la Qualcomm, cu 6, 8 sau 12 GB memorie RAM și configurații cu 128 sau 256 GB stocare internă. Toate acestea sunt însă alimentate de un acumulator imens, de 5.100 MAh cu încărcare rapidă la 40W. Și cu toate acestea, dar și cu ecranul OLED de 6,67” FullHD+ la 120 Hz cu margini curbate, telefonul tot rămână sub 180 de grame.

Honor x40 side

Alte funcții mai „premium” de la acest telefon sunt luminozitatea de 800 nits și sensibilitatea mare la atingere, cu o rată de împrospătare de 300 Hz pentru digitizor, un senzor de amprentă sub ecran și un încărcător în pachet.

Camera foto este însă una mai modestă, însă este elegant integrată în design-ul carcasei. Pe spate Honor a integrat un cerc negru, pe care sunt găzduite un blitz, o cameră principală de 50 megapixeli f/1.8 și un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Camera frontală are rezoluție mică, de 8 megapixeli și este integrat într-un decupaj mic în ecran.

Telefonul pornește de la 1.499 yuan în China, adică aproximativ 215 euro, însă prețul va fi probabil puțin mai mare după adăugarea taxelor de transport și vamă atunci când va ajunge în Europa. Chiar și la 300 de euro însă, acest model pare să fie unul atractiv, cu un ecran performant, baterie mare și design exterior de telefon semnificativ mai scump. Din păcate, nu știm când va fi lansat acest model și în alte regiuni.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult