HTC nu va mai lansa telefoane Windows Phone 8 cu ecrane mari

17.12.2012
HTC nu va mai lansa telefoane Windows Phone 8 cu ecrane mari

HTC a anunţat abandonarea oricăror planuri pentru lansarea de modele smartphone cu ecrane mari, bazate pe Windows Phone 8, acuzând o serie de limitări impuse artificial de Microsoft.

Telefoanele cu Windows Phone 8, limitate la rezoluţie HD

HTC motivează decizia luată acuzând suportul limitat oferit de platforma Windows Phone 8 pentru utilizarea de ecrane cu rezoluţie înaltă. În versiunea actuală, Windows Phone 8 suportă doar rezoluţiile 1280 x 720 (720p) şi 1280 x 768 pixeli. Comparate cu alternativele bazate pe Android şi echipate cu ecrane Full HD, telefoanele WP8 cu ecrane HD ar fi puse în dezavantaj, claritatea imaginilor având de suferit din pricina rezoluţiei prea mici raportată la dimesiunea ecranului.

Actualul vârf de gamă, modelul HTC Windows Phone 8X, se limitează la folosirea unui ecran HD de 4.3 inch, acomodat într-o carcasă neobişnuit de mare pentru acest format, aproape la fel de înaltă cât cea a terminalului Samsung Galaxy S3 cu ecran de 4.8 inch.

HTC Windows Phone 8X vs Samsung Galaxy S3

În urma numeroaselor probleme de funcţionare reclamate de utilizatorii care au achiziţionat telefoane cu sistem Windows Phone 8, Microsoft dat publicităţii un comunicat în care admite existenţa unor probleme cu sistemul de operare, promiţând remedierea acestora în decursul lunii decembrie. Din păcate prejudiciul de imagine rezultat în urma unei lansări premature şi limitările impuse artificial chiar de către Microsoft par să fi compromis şansele ca platforma Windows Phone 8 să concureze serios alternativa Google Android în domeniul smartphone high-end, cel puţin în prima parte a anului 2013. Salvarea pare să fie Windows Phone 8 Apollo+, o versiune actualizată de Windows Phone 8 promisă pentru prima parte a anului 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult