HTC One A9s a fost anunţat oficial. Vine cu hardware mid-range şi finisaje premium

01.09.2016
HTC One A9s a fost anunţat oficial. Vine cu hardware mid-range şi finisaje premium

Încă un zvon a fost confirmat la IFA 2016, după ce HTC a anunţat în mod oficial noul One A9s, versiunea actualizată a terminalului mid-range premium lansat în toamna anului trecut. Se pare că fotografiile care au scăpat pe internet zilele trecute erau adevărate, însă anunţul oficial a venit alături de o listă de specificaţii tehnice, deloc ieşite din comun pentru segmentul de piaţă vizat.

HTC One A9s este o versiune mai mică a modelului de anul trecut, fiind livrat cu un display HD (1280 x 720 pixeli) cu diagonală de 5″, procesor MediaTek Helio P10, configuraţii cu 2 sau 3 GB memorie RAM şi un acumulator modest de 2.300 mAh. Spaţiul de stocare intern este de 16 GB pentru versiunea inferioară şi de 32 GB pentru cea superioară, fiind integrat şi un locaş pentru carduri microSD de până la 2 TB. Camera foto de 13 megapixeli oferă posibilitatea de a realiza fotografii în format RAW, iar camera frontală de 5 megapixeli poate filma în Full HD.

Designul exterior nu s-a schimbat foarte mult faţă de cel al lui One A9, modelul A9s fiind din nou similar cu cel de pe iPhone 6. Acum că obiectivul camerei a fost mutat de pe centru spre colţul din stânga-sus, doar logo-ul HTC poate da de gol faptul că vorbim despre un dispozitiv cu Android şi nu unul cu iOS. Pe partea din faţă, sub display a fost integrat un senzor de amprentă.

Din păcate, HTC nu a oferit nici un preţ sau o dată de lansare pentru noul terminal. Cel mai probabil îl vom vedea pe piaţă înainte de sfârşitul toamnei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult