HTC se întoarce! Compania va prezenta un nou telefon high-end foarte curând

03.03.2022
HTC se întoarce! Compania va prezenta un nou telefon high-end foarte curând

HTC, cândva una dintre cele mai inovatoare companii din domeniul smartphone-urilor, nu mai oferă acum pe piață decât câteva modele entry-level ieftine, pentru piețele din Asia. Compania a vândut o mare parte din divizia sa de smartphone-uri către Google pentru dezvoltarea modelelor Pixel, concentrându-se aproape complet pe dezvoltarea de soluții de realitate virtuală sub brandul Vive. Se pare însă că în 2022 vom primi un nou telefon HTC high-end, concentrat de asemenea pe integrarea cu soluțiile sale VR.

Noul telefon HTC va fi concentrat în jurul funcțiilor de realitate virtuală

Conform publicației DigiTimes, Charles Huang, Vice președinte al HTC pentru regiunile Asia și Pacific, a confirmat în cadrul Mobile World Congress că producătorul taiwanez se va întoarce pe piața de smartphone-uri high-end. Această întoarcere nu este însă programată pentru viitorul mediu sau îndepărtat, ci pentru următoarele câteva săptămâni. Se pare că un anunț oficial al unui nou smartphone HTC de top va avea loc în luna aprilie.

Huang a confirmat că noul telefon HTC va beneficia de integrare cu noul său metavers, Viveverse, prezentat la MWC drept un nou spațiu de realitate virtuală pentru utilizatorii de dispozitive Vive. Telefonul va fi concentrat astfel pe funcții AR și VR, ceea ce sugerează că va fi compatibil cu Vive Flow, casca VR anunțată în urmă cu câteva luni, care se conectează la telefon. Astfel de soluții de VR au mai existat în trecut, colaborarea dintre Oculus și Samsung pentru Gear VR fiind cea mai cunoscută. Și Google a încercat în trecut ceva similar cu Daydream VR, dar fără succes.

Ultimul telefon high-end de la HTC a fost modelul U12+ din 2018, model care a stat și la baza dispozitivului Exodus 1, un telefon cu Android cu funcții „crypto” integrate, precum un portofel securizat pentru monede virtuale.

sursa: DigiTimes, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult