HTC Ville C – noi detalii şi specificaţii

18.05.2012
HTC Ville C - noi detalii şi specificaţii

Cu acelaşi nume de cod folosit cândva şi de acum celebrul HTC One S, Ville C se prezintă drept o versiune mai accesibilă a exact acelui telefon.

Potrivit ultimelor zvonuri, Ville C vine într-o carcasă „ultra slim„, la fel ca şi actualul HTC One S. Din păcate nu sunt cunoscute detalii cum ar fi grosimea şi tipul de carcasă folosit – cu sau fără design unibody.

Pe partea de specificaţii, HTC Ville C se laudă cu o cameră foto de 8 MP şi funcţie de filmare Full HD, 16 GB memorie internă, respectiv acelaşi acumulator de 1650 mAh folosit pentru modelul One S.

HTC Ville C - noi detalii şi specificaţii

În privinţa ecranului lucrurile sunt mai puţin clare. Ştim că avem de-a face cu un model de 4.3 inch, cu rezoluţie 960×540 pixeli, dar în lista de specificaţii ecranul este referit întâi ca fiind de tip AMOLED, iar apoi LCD. Dat fiind preţul ceva mai accesibil pregătit pentru HTC Ville C, este posibil ca producătorul să aleagă până la urmă varianta mai puţin costisitoare a tehnologiei TFT LCD.

Procesorul instalat face parte din gama Snapdragon S3 şi este bazat pe nucleul MSM8260, cunoscut ca fiind un model dual-core cu frecvenţă de funcţionare 1.5 GHz. În presupusa listă cu specificaţi este totuşi menţionată o frecvenţă de 1.7 GHz, aşa că rămâne de văzut dacă nu cumva HTC a reuşit să obţină o versiune superioară a chipsetului instalat pe modelul Sensation XE.

Chiar dacă în listă nu este trecută prezenţa tehnologiilor Beats Audio, dotarea cu siguranţă nu va lipsi din produsul final, din moment ce până şi versiunea entry-level Desire C a primit această certificare.

Sistemul de operare livrat este Android 4.0 Ice Cream Sandwich, împreună cu interfaţa HTC Sense 4.5, ce ar trebui să aducă câteva îmbunătăţiri faţă de actuala versiune 4.0.

Rămâne de văzut în ce măsură noul HTC Ville C va reuşi să impresioneze şi prin aspectul estetic, nu doar specificaţiile şi preţul mai mic. Pentru asta va trebui să aşteptăm apariţia primelor imagini de prezentare, ce nu ar trebui să se lase prea mult aşteptate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult