Huawei a lansat în china Honor V8, un nou smartphone cu sistem dual-camera

11.05.2016
Huawei a lansat în china Honor V8, un nou smartphone cu sistem dual-camera

Huawei a anunţat un nou smartphone high-end, de data aceasta sub brandul Honor. Este vorba despre modelul Honor V8, un dispozitiv care pare să aibă destul de multe în comun cu recentul flagship Huawei P9. Nu numai că liniile principale de design sunt foarte asemănătoare, însă chiar şi hardware-ul intern este similar. Cu toate acestea, V8 nu va fi disponibil foarte curând în Europa, deci P9 rămâne momentan singura variantă pe care o putem cumpăra în viitorul apropiat.

Honor V8 a fost lansat momentan pe piaţa din China. Acesta vine cu un display de 5,7” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), procesor proprietar HiSilion Kirin 950 octa-core, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern. Pe partea din spate poate fi observat un sistem dual-camera care foloseşte doi senzori de 12 megapixeli, alături de un blitz dual-tone şi un fascicul laser pentru focalizare. Întregul sistem pare să fie foarte asemănător cu cel de pe Huawei P9, singura diferenţă notabilă fiind lipsa branding-ului şi tehnologiilor Leica. În partea de jos a sistemului de cameră a fost amplasat un senzor de amprentă.

Pe lângă varianta de top, Huawei a realizat şi o variantă mai „modestă” cu 32 GB spaţiu de stocare şi display cu rezoluţie Full HD. Ambele modele sunt echipate cu Bluetooth 4.2, NFC şi port USB Type-C şi vin în variante de culoare platinum gold, rose gold, champagne gold şi glacier silver. Honor V8 va costa pe piaţa din China 352 de dolari în varianta cu spaţiu de stocare mai puţin şi 429 de dolari în versiunea de top.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult