Huawei aduce telefoanele Nova 10 și ceasul Watch D în Europa, la prețuri ridicate

02.09.2022
Huawei aduce telefoanele Nova 10 și ceasul Watch D în Europa, la prețuri ridicate

Huawei a anunțat la IFA că va lansa seria de smartphone-uri Nova 10 și în Europa, alături de unul dintre cele mai avansate ceasuri inteligente ale sale. Aceste produse au fost inițial exclusive pieței din China, la lansarea originală, dar acum ajung și în vest. Compania a anunțat configurațiile în care acest modele vor fi disponibile, cât și prețurile de pornire ale variantelor de bază. Nu avem încă o dată de lansare clară, dar cu siguranță nu vom mai aștepta mult să vedem aceste modele în magazinele din Europa.

Huawei Nova 10 și Watch D erau deja disponibile de mai multă vreme în China

Seria Nova 10 este compusă din două modele: Nova 10 „standard” și varianta „Pro”. Modelul de bază folosește un chipset Snapdragon 778G, cu 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Telefonul folosește un ecran de 6.67” OLED cu rezoluție FullHD+ la 120 Hz și este echipat cu un sistem de camere mid-range. Vorbim despre o cameră principală de 50 megapixeli fără stabilizare optică, o cameră ultrawide de 8 megapixeli și o cameră de 2 megapixeli de adâncime. Bateria de 4.000 mAh se încarcă la 66W. Acest model va fi lansat la un preț de aproximativ 549 euro.

Modelul Nova 10 Pro beneficiază de un ecran puțin mai mare, la 6,78” în diagonală, tot cu rezoluție FullHD+ la 120 Hz pe un panel OLED. Pe lângă camera frontală de 60 megapixeli de pe Nova 10, modelul Pro include încă o cameră secundară ultrawide de 8 megapixeli. Sistemul de camere de pe spate este însă identic pe modelul superior. Tot identic este și procesorul și configurațiile hardware disponibile. O diferență notabilă vedem însă la autonomie, unde Nova 10 Pro integrează un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare la 100W. Acest model va costa însă mai mult: 699 euro.

huawei watch d

Pe lângă aceste două telefoane, Huawei lansează în Europa și ceasul Watch D, anunțat și lansat încă din 2021 în China. Acesta este primul care beneficiază de senzor de tensiune arterială, pe lângă ECG, saturația de oxigen din sânge și puls. Ceasul promite 7 zile de autonomie și vine cu un preț destul de „piperat”: 399 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult