Huawei anunţă P40 Lite E, cel mai ieftin dispozitiv din această serie

05.03.2020
Huawei anunţă P40 Lite E, cel mai ieftin dispozitiv din această serie

Huawei abia a anunţat disponibilitate noului model P40 Lite în România, însă deja în alte ţări europene a lansat un nou smartphone care este integrat în noua serie. Este vorba despre modelul P40 Lite E, o versiune de buget, care a mai apărut şi în alte regiuni sub alt nume. Telefonul pe care compania îl vinde în Tailanda sub numele Huawei Y7p este acum disponibil în Polonia în cadrul seriei P40, serie care în mod oficial va fi lansată abia la sfârşitul acestei luni.

Modelul Huawei Y7p, identic în design şi specificaţii hardware cu P40 Lite E, a fost dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni cu un hardware modest. Vorbim despre un telefon echipat cu un ecran perforat de 6,4” cu panou IPS şi rezoluţe HD+, chipset Kirin 710F, 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga carduri microSD cu capacitate de până la 512 GB.

P40 Lite E integrează şi un acumulator de 5.000 mAh care se încarcă la 10W, un jack de 3,5mm şi un… port micro-USB. Acesta este unul dintre puţinele telefoane lansate în 2020 care vine fără port USB Type-C. În schimb, acesta integrează Bluetooth 5, dar nu şi Wi-Fi modern, ci doar un WiFi 4 (802.11n).

La capitolul cameră foto, telefonul integrează un senzor de 48 megapixeli f/1.8 principal, un senzor de 8 megapixeli pentru camera ultra-wide şi un senzor de 2 megapixeli de adâncime, alături de o cameră frontală de 8 megapixeli f/2.0.

Construcţia telefonului este din sticlă şi plastic. Ecranul este protejat de un panou de sticlă, în timp ce spatele foloseşte plasticul, probabil pentru a scădea costurile de producţie. O veste proastă pentru fanii Huawei este faptul că acest model este livrat cu Android 9.0 Pie şi interfaţa EMUI 9.1, fără servicii Google. În schimb, telefonul integrează Huawei Mobile Services, asemeni modelelor recente lansate de companie, telefonul bazându-se pe magazinul de aplicaţii App Gallery.

Huawei P40 Lite E este disponibil în magazinele din Polonia la preţul de 700 zloţi (163 euro), un preţ de introducere promoţional. Preţul întreg este de 1.168 zloţi, adică în jur de 270 euro. Cei care comandă telefonul înainte de lansarea de pe 12 martie primesc şi o brăţară Huawei Band 4. Lansarea în alte ţări europene nu a fost confirmată încă, însă cu siguranţă nu va rămâne un telefon exclusiv pieţei poloneze.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video