Huawei are deja în plan un telefon cu ecran pliabil în două locuri

19.06.2019
Huawei are deja în plan un telefon cu ecran pliabil în două locuri

Huawei nu a reuşit să aducă pe piaţă încă modelul de smartphone pliabil Mate X, însă deja are în plan şi alte dispozitive de acest gen. Asemeni Samsung, care încă nu a lansat Galaxy Fold, şi Huawei ia în calcul alte design-uri pentru gama sa de produse portabile cu ecran pliabil. LetsGoDigital a descoperit un brevet înregistrat de producătorul chinez, în care avem de a face cu un telefon cu ecran pliabil în două locuri, care poate fi folosit într-o mutitudine de moduri.

Design-ul noului smartphone pliabil de la Huawei nu este cu mult diferit faţă de cel al lui Mate X, la prima vedere. Cu ecranul complet pliat, telefonul arată ca unul obişnuit, însă acum în loc de pliere pe o singură parte, ecranul se „desface” asemeni unei perechi de aripi în jurul dispozitivului. Practic, toată electronica se află la mijloc, sub partea centrală a display-ului, iar părţile mobile sunt extrem de subţiri. Acestea pot fi pliate în ambele sensuri, telefonul putând fi folosit atât într-un mod „tabletă”, complet orizontal, cât şi într-un mod „laptop”.

De asemenea, ecranul poate fi extins doar pe o singură laterală, sau poate fi proptit să stea vertical, folosind o parte a ecranului pliabil pe post de suport. Acest design nu este însă în premieră dezvăluit. În trecut, atât Xiaomi, cât şi Apple, au înregistrat brevete pentru dispozitive similare în construcţie şi funcţionalitate, cu ecrane pliabile pe laterală. În timp ce soluţia Xiaomi era ca acestea să se îmbine perfect pe partea din spate a dispozitivului, brevetul Apple era foarte similar, cu cele două părţi ale ecranului suprapuse pe spate.

Având însă în vedere situaţia incertă în care se află Huawei în acest moment, nu este tocmai clar dacă sau când va fi lansat modelul Mate X pe piaţă. Compania spune că a decis să amâne lansare până în septembrie pentru a asigura calitatea construcţiei dispozitivului, însă din august, Huawei nu va mai putea colabora cu Google, Qualcomm sau Intel, deci dezvoltarea de noi modele va fi extrem de complicată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult