Huawei Ascend P2 – smartphone-ul ce suportă viteze incredibile de download

Huawei Ascend P2 - smartphone-ul ce suportă viteze incredibile de download

Cu o lună în urmă a apărut prima imagine neoficială a lui Huawei Ascend P2. Producătorul a pregătit lansarea cu o zi înainte de începerea expoziţiei MWC 2013 şi vă putem oferi imagini chiar de la conferinţa de presă. Terminalul poate fi plasat în zona de sus a segmentului mainstream, având un ecran HD cu diagonala de 4.7”. Mai jos găsiţi o listă cu principalele specificaţii ale lui Huawei Ascend P2.

Huawei Ascend P2, cu ecran HD de 4.7”

  • Ecran: 4.7”, 720×1280, IPS LCD, 315 ppi
  • Sistem de operare: Android 4.1.2 Jelly Bean
  • Chipset: Huawei K3V2
  • Procesor: quad core, 1,5 GHz
  • RAM: 1 GB
  • Memorie internă: 16 GB
  • Card:
  • Cameră foto: 13 MP, filmare full HD
  • 3G/4G: HSDPA, Cat. 4 – 150 Mbps
  • Bluetooth: 4.0
  • Baterie: 2.420 mAh
  • Dimensiuni: 136 x 67 x 8,4 mm
  • Greutate: 122 g

Când a apărut prima imagine cu Huawei Ascend P2 am sperat ca producătorul să folosească metalul pentru construcţia măcar a unei părţi din carcasă. Ea este însă integral din plastic. Calitatea sa nu lasă de dorit, însă nici nu are un aspect premium. Designul este plăcut, iar grosimea carcasei a fost dată de dimensiunile modulului foto. Acesta este cel mai subţire de 13 MP de pe piaţă, iar producătorul a ajuns la 8,4 mm folosind şi un ecran cu modul tactil ataşat. Pentru protecţia afişajului este folosit Gorilla Glass 2.

Huawei Ascend P2 - capacul este de plastic

Capacul de plastic al lui Ascend P2 nu pare să fie detaşabil. În spatele lui se află o baterie de 2.420 mAh, ce poate fi încărcată rapid cu un încărcător de 2 A. Pe latura stângă se află butoanele pentru volum, iar pe latura opusă găsim butonul de pornire, slot-ul pentru micro SIM şi declanşatorul camerei foto. Aşa cum aţi văzut şi în lista de mai sus, cardul microSD lipseşte. Din memoria internă de 16 GB, utilizatorul are la dispoziţie 10,6 GB.

Huawei Ascend P2 - butoanele laterale

Punctul forte al smartphone-ului de la Huawei este conectivitatea. Trebuie să înţelegem că înainte de toate, Huawei este un producător de echipamente de telefonie mobilă. Ascend P2 este primul telefon care suportă standardul LTE Cat. 4, ce permite viteze de download de până la 150 Mbps şi upload de până la 50 Mbps. Sună foarte frumos, însă nu ştiu în câte ţări a fost implementat Cat. 4. România cu siguranţă nu se află pe această listă.

Huawei Ascend P2 - interfata personalizabilă

Huawei Ascend P2 rulează sistemul de operare Android 4.1.2 cu o nouă interfaţă Emotion UI 1.6. Ea este similară în anumite aspecte cu iOS şi MIUI, combinând widgeturile cu folder-ele pentru aplicaţii. La prima vedere, procesorul permite o rulare excelentă a acestei interfeţe pe ecranul HD. Producătorul se laudă cu nivelul de personalizare al lui Emotion UI. Există 100 de teme şi fonturi pe care utilizatorul le poate schimba.

Una din tehnologiile proprietare Huawei

Un alt lucru prin care se remarcă Huawei Ascend P2 ţine tot de experienţa producătorului în domeniul telefoniei mobile. Tehnologiile Quick Power Control şi Automated Discontinous Reception reduc cu 10 % consumul atunci când telefonul realizează un transfer de date şi cu 20% consumul atunci când telefonul comunică cu turnul de telefonie mobilă în stand by.

Huawei Ascend P2 - interfaţa Emotion UI 1.6

Huawei Ascend P2 va intra pe piaţa europeană în Q2 2013. Preţul său va fi 400 €.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News