Huawei lansează Kirin 950, cel mai performant chipset pentru smartphone de până acum

05.11.2015
Huawei lansează Kirin 950, cel mai performant chipset pentru smartphone de până acum

Ca importanţă, al doilea mare producător de telefoane cu Android din Europa, Huawei este şi propriul său furnizor de chipseturi, soluţiile oferite atrăgând prin performanţe dintre cele mai ridicate şi costuri accesibile. Propus ca un rival pentru chip-ul Apple A9 folosit cu seria de telefoane iPhone 6s, noul Huawei Kirin 950 este printre primele soluţii care folosesc procesul de fabricaţie pe 16 nm dezvoltat de TSMC şi tranzistori cu tehnologie FinFet Plus.

Profitând de avantajele unui proces de fabricaţie mai eficient, Huawei a ales pentru Kirin 950 o configuraţie cu CPU octa-core formată din 4 nuclee Cortex-A72 de înaltă performanţă şi încă 4 nuclee Cortex-A53, similare celor folosite în vechia ofertă de chipseturi mid-range, dar cu un consum de energie şi mai redus. Cât despre nucleul Cortex-A72, acesta este de până la 3.5x mai performant decât implementarea Cortex-A15 folosită cu chipsetul Exynos 5 Octa, întâlnit la telefoanele din seria Galaxy S4.

Huawei pregăteşte un nou phablet de top: Mate 8

Interfaţa grafică este lăsată în seama nucleului Mali-T880, oferind performanţe 3D cu până la 80% mai mari decât generaţia anterioară, capabilităţi pentru filmare 4K şi redarea interfeţei grafice la 60 fps pentru o experienţă în utilizare cât mai fluidă.

Pe lista specificaţiilor se mai află un controller de memorie RAM suportând chip-uri LPDDR4 mai rapide şi totodată mai eficiente în folosirea bateriei, modem LTE Cat 6 suportând viteze de 300 Mbps la download şi 50 Mbps upload.

Huawei Kirin 950 - 82945 puncte în benchmark-ul AnTuTu

Potrivit Huawei, chipsetul Kirin 950 este proiectat pentru o autonomie de 2 zile în condiţii de utilizare normală, sau mai mult prin activarea funcţiilor de economisire a bateriei.

Este aşteptat ca noul chipset să aibă debutul oficial la bordul vârfului de gamă Ascend Mate 8, a cărui lansare este programată pentru data de 26 noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult