Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro ar putea fi lansate curând şi în Europa. Când ajung telefoanele în magazine

30.10.2019
Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro ar putea fi lansate curând şi în Europa. Când ajung telefoanele în magazine

Seria Huawei Mate 30 s-a dovedit a fi un adevărat succes în China, reuşind să vândă deja câteva milioane de unităţi pe piaţa locală. Totuşi, disponibilitatea acestor dispozitive în afara ţării-mamă a companiei a fost foarte limitată. Mate 30 şi Mate 30 Pro sunt disponibile momentan în doar câteva alte ţări precum Malaezia, Filipine şi Singapore, însă acest lucru s-ar putea schimba foarte curând, fiind plănuită o lansare oficială şi pentru ţările din Europa.

Conform site-ului Tech Garage, care citează surse din China apropiate de Huawei, modelele Mate 30 şi Mate 30 Pro vor ajunge în magazinele din Europa începând cu mijlocul lunii noiembrie. Data este momentan stabilită pentru 15 noiembrie (încă neconfirmată în mod oficial), iar ţările vizate în primul val sunt Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Elveţia şi Italia. După lansarea iniţială, Huawei ar putea livra aceste modele şi în alte ţări din regiune.

Desigur, Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro sunt livrate fără Google Mobile Services, „coloana vertebrală” a sistemului de operare Android echipat cu Google Play Store. Întrucât Huawei nu poate oferi această soluţie software, din cauza restricţiilor din partea autorităţilor americane, compania a dezvoltat o alternativă, sub forma Huawei Mobile Services, care beneficiază de magazinul de aplicaţii proprietar App Gallery. Momentan magazinul include puţine aplicaţii, de ordinul miilor, în timp ce aplicaţiile Google sunt greu de instalat sau imposibil, fără suport oficial pentru serviciile sale mobile. Sistemul de operare pe care modelele Mate 30 rulează este la bază Android 10 în variantă AOSP, peste care este aplicată interfaţa EMUI 10 de la Huawei.

Metodele de a „păcăli” sistemul pentru a integra serviciile Google au fost momentan fără succes, singura soluţie „la cheie” fiind eliminată la scurt timp după lansarea oficială a telefoanelor. Va fi interesant de urmărit ce performanţă în vânzări vor înregistra Mate 30 şi Mate 30 Pro în ţările din Europa, întrucât utilizatorii de aici sunt obişnuiţi să se bazeze pe serviciile online de la Google.

Modelul de bază, Huawei Mate 30, porneşte de la 800 euro, în timp ce Mate 30 Pro porneşte de la 1.100 euro. Cei care optează pentru un model 5G de Mate 30 Pro, vor trebui să plătească 100 euro în plus, adică 1.200 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult