Huawei P30 Pro primeşte update la EMUI 9.1.0.193. Adaugă „Night Mode” pentru camera frontală

13.08.2019
Huawei P30 Pro primeşte update la EMUI 9.1.0.193. Adaugă „Night Mode” pentru camera frontală

Chiar dacă Huawei lucrează de zor la lansarea EMUI 10, noua versiune a software-ului său dezvoltat pe baza Android 10 Q, compania încă lansează îmbunătăţiri şi pentru versiunea EMUI 9.1, prezentă pe unele dintre cele mai populare dispzitive ale sale. Huawei P30 Pro, modelul flagship din prezent şi modelul P30 standard, au început să primească update la versiunea EMUI 9.1.0.193, care îmbunătăţeşte performanţa camerelor foto frontale.

Noul update pentru Huawei P30 şi P30 Pro este deja disponibil în China şi cu siguranţă va veni foarte curând şi în restul lumii. Acesta este livrat în regim OTA şi necesită câţiva GB liberi pe stocarea internă a dispozitivului, cât şi autonomie de minimum 50% pentru a putea porni instalarea. Pe lângă îmbunătăţirile camerei foto frontale, acest update actualizează şi certificatele de securitate la cea mai recentă versiune, pentru luna august 2019.

Din aplicaţia de cameră, utilizatorii de P30 vor avea după update acces la o nouă funcţie. Este vorba despre „Night Mode”, capabilitate prezentă până acum doar pentru camera principală, de pe spate, pentru fiecare dintre cele trei lentile. Modul nocturn pentru selfie promite să capteze cadre luminoase în lumină slabă, însă utilizatorii vor trebui să fie puţin mai atenţi atunci când realizează fotografia.

Practic, trebuie să ai o mână foarte stabilă atunci când captezi imaginea, întrucât Night Mode va realiza mai multe cadre succesive cu timp de expunere diferit, pe care le va combina la final pentru a oferi o fotografie mai bună decât în trecut. De altfel, modelele Huawei P30 nu sunt tocmai un „campioane” al camerelor de selfie. Acestea integrează un singur senzor foto, care chiar şi la lansare era depăşit de concurenţa din piaţă, în special de seria Galaxy S10, care avea la acel moment cea mai performantă cameră de selfie.

Cel mai probabil, DxOMark nu va testa din nou camerele de pe P30 şi P30 Pro pentru a îmbunătăţi scorul în clasamentul camerelor frontale după update, însă cu siguranţă cei care deţin acest model vor putea vedea diferenţele în utilizare, odată ce update-ul ajunge şi pe telefoanele lor. Chiar şi în China, Huawei oferă EMUI 9.1.0.193 în mai multe etape, pentru a nu aglomera serverele de download.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult