Huawei va ieşi de pe piaţa americană, din cauza acuzaţiilor de spionaj cibernetic

Huawei va ieşi de pe piaţa americană, din cauza acuzaţiilor de spionaj cibernetic

De mai multă vreme, compania Huawei este în vizorul autorităţilor americane, fiind acuzată direct sau indirect de spionaj informatic. Poate că cei mai mulţi dintre voi se vor gândi la telefoanele mobile pe care le vând chinezii şi le vor recomanda locuitorilor din Statele Unite să nu le mai cumpere. Huawei are însă un rol mult mai important în infrastructura de telecomunicaţii. Compania vinde operatorilor din întreaga lume echipamente de telecomunicaţii, ce variază de la antene la noduri de comunicaţie. Conştientizând acest fapt, veţi înţelege de ce autorităţile americane au avut reacţii atât de dure.

Într-un interviu oferit recent unui jurnalist francez, fondatorul şi CEO-ul Hauwei, Ren Zhengfei a declarat că gigantul pe care-l conduce va ieşi de pe piaţa din Statele Unite. El a susţinut că nu vrea să ajungă un punct cheie al relaţiilor dintre China şi Statele Unite. Din păcate, Ren Zhengfei nu a precizat când, cum şi în ce fel va ieşi de pe piaţa americană. Bănuiesc că s-a referit în primul rând la piaţa echipamentelor de telecomunicaţii, acolo unde este un jucător important.

Huawei este un producător important de echipamente de telecomunicaţii

Este foarte posibil ca Huawei să continue să vândă telefoane mobile în Statele Unite. Oficialii guvernamentali pot să le evite, însă utilizatorul de rând nu va avea nimic de pierdut. Ren Zhengfei a declarat că vânzările de telefoane sunt încă bune pe continentul american. De asemenea, divizia de cercetare şi dezvoltare ar putea să rămână.

La prima vedere, Huawei pare să fie o victimă a războiului politic dintre China şi Statele Unite. Din păcate, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple precum par. Războiul cibernetic este o realitate, iar China are în neoficial o armată de hacker-i ce pot ataca diverse ţinte informatice din lume. O vulnerabilitate ascunsă în nodurile de telecomunicaţie din Statele Unite ar fi o armă extrem de puternică în anumite situaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News