Huawei, ZTE și BOE lucrează la ecrane pliabile cu cameră sub ecran

02.05.2023
Huawei, ZTE și BOE lucrează la ecrane pliabile cu cameră sub ecran

Mai mulți producători de smartphone-uri din China au realizat smartphone-uri cu cameră sub ecran, sau lucrează încă la asta, însă doar Samsung a reușit să aducă pe piață un model cu ecran pliabil și cameră sub ecran până în prezent. Se pare însă că generațiile următoare de telefoane pliabile din China vor avea și această capabilitate, întrucât trei giganți din regiune lucrează la această tehnologie împreună: Huawei, ZTE și BOE.

Trei giganți din China se aliază pentru producția de ecrane pliabile avansate

Conform Digital Chat Station, leaker din China, cele trei companii chineze își vor pune resursele la comun pentru a dezvolta această tehnologie OLED separat de ceea ce oferă Samsung. Partenerul Huawei și ZTE, doi producători de smartphone-uri (și ambii blocați de SUA), este BOE, compania care dezvoltă deja ecrane OLED foarte performante și care este inclusiv pe lista de furnizori Apple în ultima perioadă.

Primul telefon care ar folosi noile ecrane pliabile cu cameră sub ecran ar putea fi chiar Huawei Mate X4, un telefon pe format Fold, similar cu Galaxy Z Fold de la Samsung. Momentan așteptăm lansarea Mate X3 în Europa, deci abia prin 2024 vom vedea acest model pe piață, cel mai probabil.

Modelele Fold Samsung deja oferă de două generații cameră sub ecranul pliabil, însă atât calitatea fotografiilor, cât și calitatea imaginilor în zona camerei sunt destul de slabe, sugerând o tehnologie la început de drum. Se pare însă că BOE ar fi rezolvat problemele de rezoluție în zona „decupată”, cu noile sale paneluri OLED Q8.

Acestea ar trebui să ofere performanță mai bună pentru camera de sub ecran, permițând luminii să pătrundă mai bine către senzor. Această tehnologie ar trebui să fie similară cu cea de pe telefoanele ZTE Axon din ultimii ani, pe care producătorul chinez le-a integrat pe telefoanele sale.

Ecranul pliabil de pe Mate X4 de la Huawei ar trebui să ofere o diagonală de 8” și rezoluție 2.480 x 1.116 pixeli, cu dimming PWM la 1.440 Hz. Desigur, acest telefon va fi echipat cu cele mai performante componente accesibile de Huawei la acel moment, deci probabil un Snapdragon 8 Gen 2 cu conectivitate 4G.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult