Iată cât sunt dispuși românii să plătească pentru un smartphone

09.08.2021
Iată cât sunt dispuși românii să plătească pentru un smartphone
Foto: Shutterstock

Aproape o treime dintre români (31%) sunt dispuși să plătească între 1.000 și 1.500 de lei pentru un smartphone, potrivit unui studiu realizat de producătorul de electronice Oppo.

În această categorie de preț se află modele precum Xiaomi Mi 10T Lite, Oppo Reno5 Lite, Motorola Moto G 5G Plus sau Samsung Galaxy A32.

Cercetarea arată că un sfert dintre respondenți sunt dispuși să plătească peste 2.000 de lei pe un smartphone.

Nu surprinde faptul că cele mai apreciate calități la un telefon inteligent sunt, pentru români, performanța camerei (62% dintre respondenți îi acordă o atenție deosebită), autonomia bateriei și posibilitatea încărcării rapide a acesteia. Urmează memoria RAM și capacitatea de stocare internă a dispozitivului.

Când aleg un smartphone, românii țin cont de brand (38% îl consideră cel mai important factor diferențiator), raportul preț-calitate (36%) și primirea unui cadou la achiziție (30%).

La studiul realizat de Oppo au participat 781 de persoane, dintre care 61% bărbați și 39% femei.

CITEȘTE ȘI:

Cum arată primul telefon Oppo care ascunde camera în spatele ecranului. VIDEO

Un nou studiu al pieței de smartphone-uri pune Xiaomi pe primul loc în Europa, înaintea Samsung

Google lansează Pixel 5a 5G în această lună. Preț și specificații neoficiale

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult