În curând: telefoane Samsung fabricate în România?

16.11.2011
În curând: telefoane Samsung fabricate în România?

Samsung şi-ar putea reloca o parte din facilităţile de producţie în ţara noastră. Oficialii companiei sunt nemulţumiţi că afacerile nu mai merg chiar atât de bine în fabricile deţinute în Slovacia, iar statul slovac refuză să coopereze pentru susţinerea unei activităţi profitabile.

Samsung factory

Decizia încă neanunţată pe căi oficiale, ar putea fi luată dacă statul slovac refuză să acorde noi subvenţii companiei sud-coreene, care a cerut nu mai puţin de 28 milioane de euro pentru păstrarea a 950 locuri de muncă.

Din informaţiile furnizate de postul slovac de televiziune Markiza, citat de Wirtschaftsblatt, Samsung ar vrea să închidă cele două fabrici deţinute în Slovacia, în localităţile Voderady şi Galanta.

Ministrul slovac al Muncii şi Afacerilor Sociale vizitează chiar în aceste zile sediul companiei din Coreea de Sud, cu scopul de a renegocia termenii păstrării celor două fabrici Samsung.

Pentru cele două fabrici deschise în anul 2002, ce numără în prezent peste 4000 de angajaţi, Samsung a cerut şi primit de statul slovac subvenţii în valoare de 111 milioane de euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News