Încărcare rapidă de la Oppo: pe cablu în 20 minute sau wireless în 30 minute

15.07.2020
Încărcare rapidă de la Oppo: pe cablu în 20 minute sau wireless în 30 minute

Oppo s-a ținut de promisiune și a dezvăluit noile sale tehnologii de încărcare rapidă. Compania pregătește nu mai puțin de cinci noi adaptoare de priză și încărcătoare pentru smartphone-urile pe care le va lansa în perioada următoare, cu putere de la 50 la 125W. Mai interesant este însă noul încărcător wireless AirVOOC, care poate încărca un telefon complet în doar 30 de minute. Desigur, acesta va fi compatibil doar cu smartphone-uri Oppo.

Oppo prezintă încărcare de mare viteză la 125W și 65W wireless

Cea mai importantă tehnologie de încărcare pe care Oppo a prezentat-o astăzi, este Oppo 125W Flash Charge. Aceasta poate încărca un acumulator de 4.000 mAh până la 41% în doar 5 minute și promite o încărcare completă în 20 de minute. Această performanță este mai mică decât cea promisă de iQOO, care spune că poate încărca la 125W un acumulator de 4.000 mAh în doar 15 minute.

Compania spune că folosește trei „pompe” în paralel pentru a atinge această putere de încărcare și integrează 10 senzori de temperatură pentru a se asigura că procesul are loc în siguranță. De altfel, imaginile prezentate de companie sugerează că noile sale telefoane vor folosi tot acumulatori cu două celule.

Folosind o strategie similară, Oppo folosește două bobine de încărcare wireless pentru tehnologia AirVOOC, care poate încărca un smartphone la fel de repede precum un adaptor de priză rapid. Această tehnologie promite încărcare la 65W, la fel ca SuperVOOC 2.0 de pe modele precum Oppo Find X2. Încărcătorul AirVOOC este echipat cu un panou de sticlă, folosit la disiparea căldurii și cu un cooler activ, care scade temperatura de operare cu două grade.

Încărcătorul AirVOOC folosește tehnologii proprietare, care nu se găsesc pe alte modele. Viteza de încărcare de 30 de minute pentru un telefon cu acumulator de 4.000 mAh este impresionantă, fiind greu pentru multe telefoane să fie încărcate atât de repede chiar și pe cablu.

Adaptoare de priză compacte cu putere mare de încărcare

Ultimele două adaptoare de priză sunt modele compacte, realizate pentru a fi ușor transportate. Există acum un adaptor de priză SuperVOOC de 50W, care poate fi cu ușurință ținut într-o geantă. Acesta are 60 de grame și este compatibil cu încărcare USB Power Delivery la 27W și încărcare la 50W prin tehnologia Programmable Power Supply.

Alături de acesta vine și un nou adaptor de priză compact de 110W. Acesta oferă o putere de încărcare foarte mare, în dimensiunile unui adaptor tradițional de 18W.

Compania promite implementarea acestor tehnologii de încărcare pe următoarele sale smartphone-uri 5G.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult