iOS 17: Utilizatorii se confruntă cu oprirea neașteptată a iPhone-urilor peste noapte

12.10.2023
iOS 17: Utilizatorii se confruntă cu oprirea neașteptată a iPhone-urilor peste noapte

În ultimul timp, un număr de utilizatori iPhone au semnalat că telefoanele lor se opresc în mod neașteptat în timpul nopții.

Deși totul indică spre o problemă legată de iOS 17, până acum, Apple nu a oferit o clarificare oficială legată de această problemă.

Deși, la prima vedere, un astfel de incident izolat nu pare alarmant, se pare că problema este una recurentă, determinând unele dispozitive să rămână oprite pentru perioade îndelungate. Multe dintre aceste probleme au fost evidențiate de utilizatorii de pe Reddit și de publicația 9to5Mac.

Se pare că această defecțiune determină modelele iPhone să se închidă temporar noaptea, afectând funcționalitățile precum alarmele. Un utilizator Reddit a menționat chiar că două alarme setate pe iPhone-urile din casa lui nu au sunat la ora programată. Alți utilizatori au relatat experiențe similare, speculând că aceste probleme ar putea fi legate de închiderea iPhone-ului peste noapte.

Problema ar fi de la sistemul de operare iOS 17

”Verificați setările bateriei și observați dacă există o pauză în timpul nopții. Ieri, multe iPhone-uri s-au oprit pentru câteva ore în timpul nopții. În cazul meu, telefonul s-a repornit cu un minut înainte ca alarma să sune”, a scris un utilizator pe Reddit.

Într-un alt subiect de pe platforma Reddit dedicat iOS, un utilizator pe nume Nathan Lessage a relatat: „iPhone-ul meu s-a oprit singur undeva între orele 3 dimineața și 7 dimineața. Când a sunat alarma, am observat că a trebuit să reintroduc codul PIN al SIM-ului și nu a vrut să iasă din modul de somn fără intervenția mea.”

Zac Hall de la 9to5Mac a raportat că iPhone-ul său 15 Pro Max, cu iOS 17.0.3, pare să se fi oprit în timpul nopții, observând o pauză în datele bateriei de la miezul nopții până la ora 3 dimineața.

Utilizatori cu modele mai vechi de iPhone au semnalat situații similare, sugerând că ar putea exista o problemă în noul iOS 17. S-ar putea să fie vorba despre un bug în sistemul de operare care afectează statisticile de utilizare a bateriei sau determină telefoanele să se oprească pentru perioade lungi.

Totuși, există o metodă prin care utilizatorii pot verifica dacă dispozitivul Apple s-a închis pe timpul nopții: Deschideți aplicația Setări, iar apoi accesați opțiunea Baterie. Derulați și selectați opțiunea Ultimele 24 de ore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult