iPhone 11: noi informaţii despre cele trei noi telefoane şi capabilităţile lor. Apple se va concentra pe camere şi autonomie

15.08.2019
iPhone 11: noi informaţii despre cele trei noi telefoane şi capabilităţile lor. Apple se va concentra pe camere şi autonomie

Conform zvonurilor de până acum, generaţia iPhone 11 nu va aduce de la sine o reinventare a seriei de smartphone-uri de la Apple, aceasta reprezentând mai degrabă un upgrade previzibil din punct de vedere hardware şi software. Noi informaţii despre cele trei noi dispozitive mobile ale producătorului american sugerează însă că Apple va regândi anumite aspecte ale acestei serii de telefoane, începând de la nume şi continuând cu anumite aspecte de design şi performanţă.

Când vine vorba despre nume, Apple nu are o tradiţie foarte bine pusă la punct. O perioadă, compania a preferat să urmeze fiecare model cu o variantă S în anul următor, aproape identică în design, dar cu hardware îmbunătăţit. Totul s-a schimbat odată cu lansarea modelelor iPhone 8 şi X, care au urmat imediat după generaţia iPhone 7. Compania a urmat apoi această lansare cu modelele XS, XS Max şi XR, renunţând la denumirea „Plus” din trecut.

Se pare că în 2019, Apple va reveni iar asupra denumirilor iPhone-urilor. Chiar dacă cele trei modele vor fi continuări clare ale modelelor de anul trecut, acestea sunt mai bine delimitate din punct de vedere al numelui, pentru a garanta o ofertă mai simplu de înţeles pentru toţi fanii.

Modelul de bază, iPhone 11 (cu numere arabe, nu romane „XI”) va fi varianta cea mai ieftină din ofertă. Cel mai probabil, acesta va porni de la 749 dolari în SUA şi va continua design-ul şi formatul de display al modelului XR de anul trecut. Vorbim despre un telefon cu ecran LCD „Liquid Retina” de 6,1”, decupaj pentru Face ID, o carcasă din aluminiu şi sticlă şi hardware îmbunătăţit la interior, alături de o cameră duală pe spate. Acesta va fi modelul de bază, pe care probabil cel mai mulţi îl vor cumpăra, dacă succesul lui iPhone XR se va repeta şi anul acesta, acesta fiind responsabil pentru aproape 50%  din vânzările de smartphone ale companiei în 2019.

iPhone 11 Pro va fi însă modelul premium, plasat la mijlocul ofertei. Acesta este modelul cu ecran OLED de 5,8”, „urmaşul” variantelor iPhone X şi iPhone XS din anii precedenţi. Acesta va beneficia de un design din oţel şi sticlă, cameră triplă pe partea din spate şi probabil un profil mai subţire. Motivul pentru care dimensiunile vor fi scăzute este lipsa funcţiei 3D Touch, care a fost prezentă pe iPhone-uri încă de la generaţia 6S, însă a fost absentă anul trecut de pe iPhone XR. Camerele vor fi elementul principal pe acest model, acestea urmând a primi funcţii noi şi calitate mult îmbunătăţită. Cel mai probabil, acest model va porni de la 999 dolari americani în SUA.

În cele din urmă, varianta de top va fi iPhone 11 Pro Max. Acesta va păstra liniile de design generale ale lui iPhone XS Max de anul trecut şi va integra hardware aproape identic cu cel al lui iPhone 11 Pro. Diferenţa majoră va fi dimensiunea display-ului, de 6,5” şi acumulatorul. Se pare că Apple va încerca să ofere cea mai bună autonomie de pe iPhone-uri de până acum pe noua generaţie, noul iPhone 11 Pro urmând a fi echipat cu un acumulator de 3.969 mAh (aproximativ 4.000), cu aproape 20% mai mare decât cel al generaţiei precedente (3.174 mAh).

În termeni de design, modelele iPhone 11 Pro vor primi şi un nou aspect pe partea din spate. Se pare că Apple va livra aceste modele cu spate din sticlă cu textură mată, iar opţiunile de culoare vor fi extinse. Pe lângă negru, argintiu şi auriu, iPhone 11 Pro şi 11 Pro Max vor fi livrate şi într-o nouă nuanţă verde închis.

Desigur, există şi câteva veşti proaste legate de aceste modele. În primul rând, notch-ul nu dispare şi nici nu va fi micşorat nici pe generaţia iPhone 11. Apoi, încărcătorul de priză din pachet nu va fi îmbunătăţit. Mulţi sperau ca Apple să livreze noile telefoane cu un încărcător de 18 W, cel din pachetul iPad Pro, însă nici de această dată compania nu oferă încărcare rapidă în pachet. Apoi, opţiunile de stocare nu vor fi îmbunătăţite. Ne-am fi aşteptat la variante cu stocare de minimum 128 GB pentru noua generaţie, având în vedere că multe companii concurente încep acum de la această valoare, însă Apple va păstra cele trei opţiuni de 64, 256 sau 512 GB stocare internă. Desigur, nu poate veni vorba despre carduri microSD în cazul iPhone-urilor.

Aceste informaţii au fost publicate pe reddit, iar sursa citată este un „fost angajat Foxconn” care a lucrat în fabricile în care aceste modele sunt asamblate. Având în vedere că Apple urmează să anunţe noile iPhone-uri în aproximativ o lună, este foarte posibil ca aceste telefoane să fie deja în producţie, pentru a fi gata de lansarea de la sfârşitul lunii septembrie. Desigur, toate aceste informaţii nu pot fi verificate, deci există şansa ca acestea să fie parţial sau complet false.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult