iPhone 12 Pro va avea design inspirat de iPhone 4 și noile iPad Pro

14.04.2020
iPhone 12 Pro va avea design inspirat de iPhone 4 și noile iPad Pro

Zvonurile despre iPhone 12 Pro devin din ce în ce mai credibile, având în vedere că mai multe surse vorbesc despre aceleași informații, fiecare verificând separat veridicitatea lor. Atunci când Bloomberg raportează informații foarte apropiate de cele ale zvonurilor pe care le-am primit până atunci, este aproape sigur că există și un foc la originea acestui „fum” legat de următoarele telefoane de la Apple.

iPhone 12 Pro: similar cu iPad Pro și iPhone 4 în design

Se pare că Apple va merge înainte cu noul design pentru iPhone 12 Pro. Aceste modele vor avea o carcasă realizată tot din sticlă și oțel, asemeni iPhone 11 Pro, însă la exterior, metalul nu va mai fi rotunjit. Apple va aborda un design similar cu cel al tabletelor iPad Pro din prezent, sau chiar iPhone 4 și 5, cu margini drepte, cât și panouri de sticlă plată. Acest detaliu din urmă este foarte interesant, întrucât telefoanele Apple au beneficiat de sticlă ușor curbată la margini încă de la iPhone 6 (sticlă 2.5D), în timp ce multe companii preferă să curbeze chiar și ecranul pe laterale.

Noutățile la nivel de design nu se opresc însă aici. Ecranul modelelor iPhone 12 va beneficia de un decupaj redus în dimensiuni, datorită miniaturizării tehnologiei True Depth care stă la baza autentificării biometrice Face ID. De altfel, și sistemul de camere va fi modificat. Pe lângă cele trei camere obișnuite: wide, ultra-wide și tele, iPhone 12 Pro va beneficia și de senzorul LiDAR, care a debutat pe modelele iPad Pro 2020 în urmă cu doar câteva săptămâni.

Patru modele iPhone 12 în noi dimensiuni

iPhone 12 va fi o serie care pentru prima dată în istoria companiei Apple, va include nu mai puțin de patru modele.

Varianta de bază, iPhone 12 se va întoarce la originile mai „mici” ale telefoanelor companiei. Cu un ecran de 5,4” și un corp redus în dimensiuni, acesta va fi noul model de bază cu două camere foto. Varianta iPhone 12 Plus însă, va oferi același hardware, însă într-un format mai mare: ecran de 6,1”. Construcția acestor dispozitive va fi realizată din sticlă și aluminiu, însă nu este tocmai clar dacă design-ul cu margini drepte va fi adoptat și pe acestea.

În cazul seriei iPhone 12 Pro, modelul standard va veni cu ecran de 6,1”, în timp ce varianta iPhone 12 Pro Max va beneficia de un ecran de 6,7”.  Toate cele patru dispozitive iPhone 12 sunt așteptate să fie echipate cu paneluri OLED de la diverși producători (sunt luate în calcul parteneriate cu Samsung, BOE și LG), cât și cu modem-uri 5G de la Qualcomm.

Variantele iPhone 12 vor beneficia de conectivitate sub-6GHz, adică non-standalone, pentru rețele 5G bazate pe antenele clasice de rețea, în timp ce modelele iPhone 12 Pro vor beneficia și de antene pentru conectivitate mmWave (standalone), care pot atinge cele mai înalte viteze potențiale ale rețelelor de generație nouă.

Toate dispozitivele iPhone 12 ar putea fi prezentate în septembrie, însă anumite modele ar putea întârzia chiar și până în luna decembrie, din cauza problemelor la nivelul producției cauzate de pandemia COVID-19.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult