iPhone 13, livrat cu ecran AMOLED de 120Hz furnizat de Samsung

04.05.2021
iPhone 13, livrat cu ecran AMOLED de 120Hz furnizat de Samsung

Zvonurile cum că Apple va livra iPhone 13 cu ecran AMOLED de 120Hz sunt ca și confirmate de partenerii Samsung.

Contrastând cu eticheta de brand premium, Apple este printre ultimii producători care să preia inovațiile la modă în industria smartphone. Spre exemplu, în timp ce restul industriei a trecut la designul de tip perforat pentru camera frontală, telefoanele Apple au rămas cu „bretonul” decupat la partea de sus a ecranului, introdus prima dată în anul 2017. O altă inovație pe care Apple ezită să o preia este ecranul cu rată crescută de împrospătare a imaginii.

Suportând rate de refresh la 120Hz și chiar 144Hz, noua generație de ecrane ultra-rapide și-au demonstrat din plin avantajele pe noile modele flagship cu Android. Pe lângă faptul că sunt ceva mai scumpe, noile ecrane au și dezavantajul unui consum de energie mărit, care trebuie compensat fie crescând grosimea telefonului prin includerea unui acumulator de capacitate mărită, sau prin folosirea de hardware mai eficient. Putem doar presupune că Apple a amânat această dotare așteptând ca tehnologia să devină suficient de matură.

Potrivit zvonurilor, doar modelele de top iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor primi noile ecrane LTPO AMOLED de 120Hz. Produse respectând nivelul de calitate foarte exigent impus de Apple, ecranele vor fi furnizate exclusiv de furnizorul Samsung Display, respectiv Samsung Electro-Mechanics pentru placa electronică flexibilă (RFPCB) necesară conexiunii cu telefonul mobil.

Samsung Electro-Mechanics a avut în vedere ieșirea din businessul RFPCB anul trecut, deoarece nu a înregistrat profit în ultimii doi ani. Ultimul produs Apple pentru care Samsung a furnizat această componentă a fost iPhone 12.

Potrivit surselor din industrie Samsung Display va furniza 110 milioane de ecrane AMOLED pentru iPhone în acest an, urmat de LG Display cu 50 de milioane și BOE cu 9 milioane unități.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult