iPhone 13 Pro ar putea primi ecran la 120 Hz. iPhone SE3 programat pentru lansare în 2022

16.12.2020
iPhone 13 Pro ar putea primi ecran la 120 Hz. iPhone SE3 programat pentru lansare în 2022

Chiar dacă fiecare model din gama Phone 12 este un telefon foarte bun pe segmentul de preț pe care îl vizează, au fost destui fani care au fost dezamăgiți de acestea. Una dintre criticile cele mai des întâlnite este utilizarea de ecranele la 60 Hz, în condițiile în care majoritatea concurenților din piață au trecut la 90 sau chiar 120 Hz. Anul viitor însă, această problemă ar putea fi, cel puțin parțial, rezolvată, pentru cei care sunt dispuși să plătească extra pentru asta.

iPhone 13 Pro și Pro Max ar putea folosi ecrane la 120 Hz

Conform The Elec, publicație sud coreeană, Apple va folosi anul viitor ecrane la 120 Hz pe modelele iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max, în timp ce variantele standard vor rămâne pe ecrane la 60 Hz. Se pare că Apple va cumpăra anul viitor ecrane OLED de la trei producători, BOE urmând a se alătura Samsung Display și LG Display, pe întreaga gamă de dispozitive.

De fapt, conform informațiilor din prezent, majoritatea iPhone-urilor vor folosi ecrane de la BOE și LG, în timp ce Samsung va fi furnizor doar pentru panelurile modelului de top: iPhone 13 Pro Max. Interesant este că cele două modele Pro vor folosi tehnologia de ecran LTPO, care permite scăderea dinamică a frecvenței ecranului real și asigură un consum de energie redus.

Apple pare să fi ales anul acesta să folosească ecrane la 60 Hz special din considerente de consum de energie, un ecran la 120 Hz fiind prea mult pentru acumulatorii de dimensiuni reduse ale acestor modele, mai ales alăutri de modem-ul 5G de la Qualcomm care pare să aducă un consum extra față de cel 4G de până acum.

Aceeași sursă sugerează că Apple va oferi pe modelele Pro camere identice, cu senzori mari pentru camera principală și tehnologia de stabilizare pe senzor. De semenea, se pare că vom primi un nou iPhone SE în primăvara anului 2020, care ar putea folosi din nou un ecran LCD, cât și un senzor de amprentă în locul Face ID. Acest model ar putea fi livrat cu camere duale, aceleași ca pe iPhone 11. Asta sugerează că acest model ar putea fi o revizie hardware de iPhone 11, cu ecran de 6,1”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult