iPhone 14 Pro ar putea adopta o cameră de 48 megapixeli și 8 GB RAM

15.12.2021
iPhone 14 Pro ar putea adopta o cameră de 48 megapixeli și 8 GB RAM

Din informațiile disponibile în acest moment, iPhone 14 Pro pare să fie un telefon cu o importanță foarte mare în portofoliul Apple. Acesta nu doar că va schimba design-ul și ar putea aduce sfârșitul „notch-ului”, dar ar putea, pentru prima dată, oferi îmbunătățiri hardware importante. De exemplu, camera foto principală ar putea primi pentru prima dată de la lansarea lui iPhone 6S un upgrade de rezoluție, pe lângă mai mult RAM.

iPhone 14 Pro ar putea primi upgrade-uri semnificative la nivel hardware

Conform unor noi zvonuri, confirmate chiar și de către analistul Ming-Chi Kuo, iPhone 14 Pro ar putea fi primul telefon Apple care renunță la senzorul de 12 megapixeli pentru camera principală, în favoarea unui senzor de 48 megapixeli. Acest upgrade ar putea permite și pe iPhone folosirea tehnologiei de pixel binning, pentru scăderea zgomotului de imagine și îmbunătățirea performanței în lumină slabă, dar și posibilitatea de filmare în 4K. Momentan, iPhone-urile sunt limitate la filmare în rezoluție 4K, chiar dacă Samsung și alte companii au lansat de câțiva ani deja telefoane cu filmare 8K.

MacRumors îl citează pe Jeff Pu, analist la Haitong International Securities, care menționează că pe lângă o cameră de 48 megapixeli, Apple nu va aduce mari îmbunătățiri pentru restul camerelor. Acelea vor rămâne la 12 megapixeli. Tot acesta spune că Apple ar putea adopta ecrane la 120 Hz cu ProMotion pe toate cele patru modele. Acest zvon este însă infirmat de Ross Young, un analist cu o acuratețe foarte mare în declarații, care spune că doar modelele Pro vor primi ProMotion în 2022.

Un alt upgrade important pentru iPhone ar fi memoria RAM, care ar putea atinge în sfârșit 8 GB, după doi ani de 6 GB pe modelele Pro (12 și 13). Companiile care folosesc sistemul de operare Android au ajuns deja de câțiva ani la capacități de 12 sau chiar 16 GB memorie RAM, însă majoritatea dispozitivelor, chiar și din gama high-end, folosesc 8 GB.

Nu toate zvonurile par însă plauzibile

O declarație „dubioasă” din partea lui Jeff Pu este însă legată de stocarea telefoanelor. Apple a oferit pe toate variantele 128 GB în varianta de bază, însă acesta spune că în 2022, modelele de bază non-Pro vor folosi din nou 64 GB. Acest lucru este puțin probabil, însă.

Din informațiile disponibile în acest moment, Apple nu va renunța la port-ul Lightning nici în 2022, însă va adopta un design care va ascunde aproape complet „camera bump-ul” de pe spate. Nu în ultimul rând, tehnologia de a ascunde senzori sub ecran ar putea fi folosită pentru sistemul Face ID, doar camera frontală putând fi observată, într-un orificiu central în ecran.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult