Zvon: iPhone 14 nu va renunța decât parțial la „notch”

08.10.2021
Zvon: iPhone 14 nu va renunța decât parțial la „notch”

Un nou zvon despre generația de smartphone-uri iPhone 14 sugerează că Apple nu va trece la tehnologia de cameră sub ecran pe care deja alte companii au început să o adopte pe telefoanele lor de top. Chiar dacă dimensiunile notch-ului au scăzut deja pe generația iPhone 13, Apple va mai păstra măcar parțial acest decupaj în ecran cel puțin încă o generație. Noile informații sugerează că Apple va poziționa o cameră foto într-un decupaj circular, similar cu ceea ce vedem pe majoritatea telefoanelor cu Android, în timp ce sistemul Face ID va fi în continuare inclus într-un „notch”.

iPhone 14 ar putea folosi și un „notch”, dar și un „punch hole”

MacRumors raportează un leak de la leaker-ul @PandaIsBald de pe Weibo, care a mai dezvăluit în trecut informații despre dispozitive Apple înainte de lansare. Acesta spunea că generația iPhone 14 va folosi un sistem de cameră frontală care va fi în continuare integrat într-un soi de „notch” hibrid. Acesta spune că notch-ul ar putea fi și mai mult redus în dimensiuni decât acum, însă nu va dispărea complet. Camera frontală ar putea însă să fie separată de notch, fiind integrată într-un „punch hole”.

Zvonurile anterioare sugerau că iPhone 14 ar putea beneficia de un punch hole pentru camera frontală, întrucât Apple nu dorește să compromită calitatea fotografiilor realizate cu aceasta. Totuși, aceleași zvonuri sugerau că măcar sistemul FaceID ar putea fi integrat în ecran, într-o manieră similară cu ceea ce am văzut pe telefoane precum ZTE Axon 20 și 30, Galaxy Z Fold3 și Xiaomi MIX 4.

În timp ce detaliile neoficiale despre notch-ul iPhone 14 încă se contrazic între ele, se pare însă că mai multe surse afirmă că noile telefoane Apple nu vor beneficia de un senzor de amprentă Touch ID, fie integrat în butonul power, sau în display. Apple ar putea astfel continua să ofere sistemul de recunoaștere facială Face ID exclusiv și pe acele modele.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult