iPhone 14 și 14 Pro: primele imagini 3D cu dispozitivele. Modificări minore

18.03.2022
iPhone 14 și 14 Pro: primele imagini 3D cu dispozitivele. Modificări minore

Ne aflăm deja în cea de-a doua parte a lunii martie, ceea ce înseamnă că Apple nu mai are foarte mult timp pentru stabilirea design-ului final al noilor modele iPhone. Acestea ar trebui să apară cândva în luna septembrie, iar, în general, compania stabilește detaliile legate de design și configurația hardware cam cu jumătate de an înainte. Astfel, nu este tocmai o surpriză că au început să apară și primele schițe cu noile telefoane, bazate pe planuri în format CAD ale telefoanelor, care dezvăluie ceea ce par a fi candidații pentru design-ul final al iPhone 14 și 14 Pro.

În afară de lipsa notch-ului, iPhone 14 Pro nu este foarte schimbat

Primele imagini realizate pe baza planurilor 3D ale iPhone 14 Pro prezintă cam ceea ce am văzut până acum în diverse alte leak-uri. Vorbim despre un telefon similar în formă și dimensiuni cu iPhone 13 Pro, cu un ecran de 6,1” și margini plate. Față de informațiile dezvăluite anterior însă, se pare că acest model nu are elemente noi de design, așa cum era sugerat. Astfel, nu putem vorbi despre un modul de cameră mai mic, ci despre unul chiar mai mare.

Se pare că Apple va îmbunătăți din nou hardware-ul camerelor de pe iPhone 14 Pro, probabil cu senzori mai mari, care vor acoperi și mai mult spațiu pe spatele telefonului. Modulul va fi din nou ieșit în relief, cu o „cocoașă” pronunțată. În rest, nu avem parte de prea multe surprize la acest capitol: trei camere, un blitz și un senzor LiDAR.

Ecranul este singurul care este diferit față de iPhone 13 Pro, având un decupaj dublu în partea de sus: unul pentru camera frontală și unul pentru modulul True Depth, folosit pentru autentificarea cu Face ID.

iPhone 14 arată aproape identic cu iPhone 13

Modelul iPhone 14 „standard” este însă și mai puțin schimbat față de cel de pe 14 Pro. Acesta arată în schițe aproape identic cu iPhone 13 de anul trecut. Ecranul folosește același „notch” cu dimensiuni reduse, care a debutat în 2021, în timp ce camera foto folosește aceleași două obiective, poziționate pe diagonală pe spatele dispozitivului.

Îmbunătățirile lui iPhone 14 ar putea să fie minore față de generația anterioară. În timp ce iPhone 14 Pro este programat să fie lansat cu noul procesor A16 Bionic, modelul iPhone 14 „standard” ar putea primi același procesor Apple A15 Bionic. Singurul upgrade ar fi 2 GB în plus la capitolul memorie RAM.

Toate indiciile sugerează astfel că generația iPhone 14 va fi încă un an de upgrade-uri minore. Acest design a debutat odată cu iPhone 12 și probabil că va fi păstrat și pe generația următoare. În ultima perioadă, Apple a schimbat design-ul abia după trei generații, deci ne putem aștepta la ceva nou abia în 2023, odată cu lansarea iPhone 15.

sursa: MySmartPrice, Pigtou

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult